Ce este o poarta automata?

Ce este o poarta automata?

1 Shares
0
0
1

O poarta dupa cum bine stim cu totii, are rolul de a controla accesul intr-o zona, cum ar fi o curte de exemplu. In trecut, pentru a contrila accesul intr-o curte, erau utilizate portile actionate manual, insa dupa cum si numele o spune, ele trebuiau actionate manual pentru a fi deschise si inchise.

Acesta era si este un mare dezavanaj al portilor manuale, motiv datorita carora oamenii au inceput sa opteze din ce in ce mai des pentru automatizari de porti. Portile automate devin din ce in ce mai populare pentru curtile rezidentiale, comerciale si industriale.

Este evident acest lucru in conditiile in care portile automate ofera un nivel ridicat de securitate si comoditate, permitandu-va sa va deschideti poarta simplu si rapid, doar prin apasarea unui buton pe telecomanda sau chiar cu ajutorul unei aplicatii smartphone, din interiorul vehiculului dumneavoastra, din casa sau de afara din fata portii.

Cum functioneaza aceste porti?

Deschiderile automate ale portilor sunt hidraulice sau electromecanice. Deschiderile portilor hidraulice folosesc lichide hidraulice pentru a functiona. Deschiderile portilor electrice utilizeaza energia de la reteaua electrica pentru a functiona.

Ce tipuri de porti automate sunt potrivite pentru o casa?

Cand vine vorba despre portile automate care sunt potrivite pentru o casa, amintim portile batante, care se deschid spre interior sau spre exterior. Acestea sunt similare cu portile pe care le actionam manual pentru deschiderea spre interior sau spre exterior, doar ca nu mai necesita deschidere manuala, ci deschidere electromecanica sau hidraulica.

Portile glisante sunt de-asemenea ideale pentru casele oamenilor. Aceste porti care in trecut erau glisate manual pe roti de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga pentru a se deschide, acum sunt glisate electromecanic sau hidraulic.

Portile glisante sunt o alegere populara pentru oamenii din zonele rezidentiale, comerciale si industriale, dat fiind faptul ca ofera avantaje importante, cum ar fi cateva dintre cele enumerate mai jos:

Usor de personalizat

Portile glisante pot fi realizate din otel, aluminiu sau lemn si pot folosi un sistem de sine sau de cantilever.

Sunt rentabile

Deoarece portile glisante necesita doar un motor, acestea sunt mai rentabile. Acest lucru inseamna ca veti cheltui mai putini bani pentru energie electrica si intretinere.

Mai greu de deschis

Designul portilor glisante le face mai greu de deschis. Prin urmare, acestea ofera o forma de securitate mai sigura pentru casa sau afacerea dvs.

Sigur de utilizat

Portile glisante sunt sigure de utilizat din cauza marginilor sensibile si a tehnologiei anti-strivire de care dispun, si care detecteaza obiectele.

La randul lor, si portile batante au unele avantaje importante, iar aici amintim faptul ca si ele sunt greu de deschis de catre persoane neautorizate (aproape imposibil de deschis), in timp ce actionate de la telecomanda sau de pe smartphone, acestea sunt usor de deschis. Si portile batante sunt usor de personalizat si sigur de utilizat.

Dezavantajul lor este ca nu pot fi utilizate pentru deschidere spre exterior pe strazile aglomerate, unde traficul este intens. Din acest motiv, in asemenea zone sunt preferate portile glisante automate.

Portile automate dupa cum se poate vedea, sunt usor de actionat si au multe avantaje, motiv pentru care ar trebui sa optati cat mai repede pentru automatizari de porti, daca aveti portile actionate manual inca.

1 Shares
You May Also Like