Cum sa alegeti mobila in camera de zi?

Cum sa alegeti mobila in camera de zi?

0 Shares
0
0
0

Camera de zi este incaperea in care intreaga familie petrece cel mai mult timp, si este spatiul care intampina oaspetii, motiv datorita caruia trebuie sa va asigurati ca incaperea arata foarte bine, si ca este cat mai confortabila, nu doar pentru ca acolo veti intampina oaspetii, ci pentru ca acolo veti sta pe timpul zilei.

In proiectarea unei camere de zi, mobilierul este foarte important, deoarece, in afara de atractia vizuala a spatiului, joaca si un rol vital. Doar imaginati-va cum ar arata o camera de zi fara mobilier. Unde v-ati aseza pentru a va uita la televizor? Unde ati sta cu musafirii?

In alegerea pieselor de mobilier, asigurati-va ca puneti mai intai de toate accent pe calitate, insa si frumusetea unui set mobila are un rol important.

Acum ca ati vazut cat de important este rolul camerei de zi intr-o incapere, dar si cat de important este ca aceasta sa fie mobilata, vom discuta in urmatoarele randuri despre mobilarea incaperii. Cititi sfaturile de mai jos, pentru ca va vor fi de folos in misiunea dvs. de a alege un set mobila perfect pentru sufragerie.

1. Incepeti cu elementele de baza.

Inainte de a sari in alte puncte, trebuie sa porniti de la elementele de baza in a alege piesele de mobilier, si sa luati in considerare spatiul. Cautati piesele de baza precum canapea, fotoliu, masa centrala si masuta. Apoi, priviti-va spatiul astfel incat sa cunoasteti dimensiunea potrivita a fiecarui obiect de mobilier de care aveti nevoie pentru anumite functii.

2. Masurati si faceti calcule

Masurati-va camera de zi si desenati un plan al acestuia sau puteti crea o schita a acesteia pe o bucata de hartie. Apoi, planificati-va traficul folosind planul dvs. si trasati pe plan modul in care veti amplasa mobilierul in camera de zi, iar astfel veti obine o imagine mai buna a camerei. De asemenea, nu uitati sa includeti cai confortabile si trecatoare.

3. Stabiliti functia camerei de zi

Care sunt activitatile pe care intentionati sa le desfasurati in camera de zi? Acest lucru are o importanta semnificativa asupra a ceea ce veti plasa in camera de zi, cum ar fi dulapul modular pentru televizor, spatiul de depozitare al hainelor sau al altor obiecte, sau un loc unde puteti pune bauturile daca aveti oaspeti.

4. Luati in considerare arhitectura existenta.

Este deosebit de important sa luati in considerare elementele arhitecturale existente in casa dvs. Analizand interiorul casei dvs. si tinand cont de elementele arhitecturale existente, aceasta va pot ajuta sa planificati mai bine cum va arata camera de zi, in timp ce le luati in considerare.

In cazul in care nu luati in considerare arhitectura existenta, aveti toate sansele sa faceti alegeri gresite deoarece, daca nu va veti uita elementele care exista, mobilierul dvs. ar putea sa nu arate atat de bine in spatiu. Designul interiorului va conta, de asemenea, pentru ca trebuie sa va asigurati ca mobilierul pe care il veti obtine se va potrivi aspectului.

5. Creati un plan.

Am mentionat ca trebuie sa desenati un plan pentru camera de zi. Poate fi un design formal sau, puteti sa treceti doar lucrurile pe care intentionati sa le cumparati si dimensiunile lor, pe o coala de hartie.

Pentru o mai buna vedere a camerei de zi, puteti solicita un design 3D al acesteia cu mobilierul care va place. Designerul de interior va poate ajuta de asemenea, sa va decideti. Apoi, dupa ce obtineti designul si planul, asigurati-va ca veti respecta planul.

6. Cumparati piese de mobilier de inalta calitate.

Indiferent ca alegeti sa cumparati mobilierul de la un magazin din oras, sau cautati set mobila online, este foarte important sa puneti pret pe calitate. Calitatea materialelor folosite la crearea mobilierului conteaza foarte mult.

Mobilierul din lemn masiv este de cea mai inalta calitate, dar pretul va fi mai mare. Puteti opta si pentru mobilier din MDF, care din punct de vedere estetic este impresionant, iar in ceea ce priveste calitatea, aceasta este buna spre foarte buna.

7. Coordonati piesele de mobilier

Cand alegeti mobila pentru sufragerie, nu tineti cont doar de mobilierul pentru incaperea respectiva. De asemenea, trebuie sa va asigurati ca se potriveste sau ca se completeaza cu mobilierul din alte zone ale casei, mai ales daca aveti un aspect deschis in care se pot vedea toate obiectele de mobilier. In mobilierul dvs. trebuie sa existe un aspect coerent.

8. Nu exagera.

Ca de fiecare data cand alegeti obiecte de mobilier, ar trebui sa evitati exagerarea designului camerei de zi, plasand in el un numar adecvat de mobilier. Daca asezati prea multe mobilier, va inghesuiti locuinta si trecerea poate fi blocata.

Asadar, alegerea mobilierului pentru sufragerie este de fapt o sarcina distractiva, deoarece cu siguranta emotiile va vor coplesi atunci cand incaperea va arata asa cum mereu v-ati dorit, si care va va intampina cu caldura de fiecare data cand veti ajunge acasa. Pentru ca alegerile pe care le faceti sa fie cele mai bune, tineti cont de toate sfaturile amintite in acest articol, si cu siguranta veti face alegerile potrivite.

0 Shares
You May Also Like