De ce aveti nevoie pentru a tracta o rulota sau o remorca?

De ce aveti nevoie pentru a tracta o rulota sau o remorca?

0 Shares
0
0
0

Bara de tractare, care mai este cunoscuta si sub denumirea de bara de remorcare, este cea mai cunoscuta parte a unui sistem de tractare. Este conceputa pentru a conecta remorca dvs. sau rulota pe care doriti sa o tractati, la vehiculul dvs. pe care il veti folosi pentru tractare, astfel incat acesta sa poata fi tractata in siguranta.

Functia acestor bare pentru tractare auto este aceeasi indiferent de model sau producator. Diferentele constau in tipul de montare, capacitatea de remorcare si designul de baza. Dincolo de aceste aspecte, exista o mare varietate de caracteristici asociate diferitelor modele.

Optiuni de montare

Montare RV: barele de tractare auto montate in, RV ofera cea mai fiabila conexiune directa. Deoarece acest tip de bara de remorcare se introduce in receptorul de cuplare al remorcii de acasa a motorului, nu este nevoie de acel punct de conectare suplimentar pe care il necesita modelele montate pe masina. A nu fi nevoit sa folositi un cuplaj inseamna ca exista un loc mai putin in care sistemul dvs. poate deveni decuplat.

Folosind o blocare cu carlig, puteti fixa bara de remorcare de catre receptor. Si pentru ca majoritatea barelor de remorcare montate in RV pot fi depozitate in siguranta in autoturismul dvs. atunci cand acestea nu sunt folosite, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la ambalarea sistemului de remorcare pe camping.

Avantajele unei bare de remorcare montate in RV includ:

  • Conexiune robusta, stabila – nu este nevoie de cuplaj;
  • Depozitare sigura – bara de remorcare se poate plia si se poate pastra in masina, in garaj sau chiar si in casa;
  • Usor de ajustat – utilizati un adaptor de carlig pentru a obtine cresterea sau scaderea necesara pentru a se potrivi cu inaltimea varfului.

Montare pe vehicul

Barele de tractare montate pe vehicul au fost primele introduse pe piata, pentru a tracta o remorca sau o rulota. Acestea functioneaza la fel ca o remorca cu cadru A, atasandu-se la bara de fixare a remorcii de pe RV cu ajutorul unui cuplaj integrat.

Avantajele unei bare de remorcare montate pe masina includ:

  • Modelele economice sunt realizate pentru RV-uri ocazionale;
  • Sunt disponibile cupluri pentru bile de 2 “si 2-5 / 16”, precum si accesorii pentru pante.

Proiectare si structura

Designul si structura barelor de remorcare variaza de la producator la producator. Configuratia de baza insa, este similara cu cea a unei remorci cu cadru A. Bara de remorcare se ataseaza de remorca sau rulota, la capetele bratelor barei de tractare.

Celalalt capat al barei se apropie apoi de vehiculul dvs. de remorcare, fie printr-un cuplaj integrat, fie cu ajutorul unui suport receptor.

Bara transversala fata de paranteze ascunse: Unele bare de remorcare includ o traversa care se monteaza intre bratele din apropierea punctului de conectare dintre bara de remorcare si remorca sau rulota.

Acest lucru este conceput pentru a oferi un plus de sprijin sistemului dumneavoastra de remorcare. Nu toate barele de tractare necesita acest suport suplimentar.

Brate fixe si telescopice: Unele bare de remorcare economice, montate pe masina, sunt realizate cu brate rigide care nu se regleaza. Barele de remorcare cu brate reglabile sunt mai usor de conectat.

Adaptoare inalte / joase

Atunci cand remorca sau rulota dvs. este conectat la autovehicul, bara de remorcare ar trebui sa se afle la 3″ de nivel. Daca nu se afla in acest interval acceptabil de nivel, va trebui sa utilizati un adaptor inalt / scazut pentru a va conecta corect.

Seturi de placi de baza

Placa de baza este singura piesa specifica vehiculului din tot acest puzzle. Toate vehiculele necesita placi de baza proiectate personalizat care se potrivesc in mod specific cadrelor lor. Odata instalata pe cadrul masinii dvs., placa de baza ofera puncte de fixare pentru bara de remorcare.

Placile de baza se instaleaza pe cadrul remorcii sau a rulotei dvs. folosind cat mai multe puncte de atasare existente fara a sacrifica rezistenta sau siguranta. Cand mai multe seturi de placi de baza sunt disponibile pentru un anumit vehicul, instalarea va fi aproape aceeasi pentru fiecare set. Diferentele se refera la tipul barei de tragere si la numarul de piese de cadru.

Ce este un adaptor pentru placi de baza si am nevoie de unul?

Desi majoritatea producatorilor de placi de baza construiesc produse pentru a se potrivi cu cat mai multe aplicatii, nu este neobisnuit sa constatam ca firma care a realizat bara de remorcare nu are placi de baza pentru vehiculul dvs.

Fiecare producator de bare de remorcare are un tip unic de conexiune utilizat pentru a fixa bara de remorcare la bratele placii de baza. Din aceasta cauza, va trebui sa achizitionati un adaptor daca aveti o bara de tractare de la un producator, si placi de baza fabricate de alt producator.

Cabluri de siguranta

Cablurile de siguranta sunt cruciale pentru orice configurare a barelor de remorcare si sunt impuse de lege in majoritatea tarilor. Acestea se asigura ca rulota sau remorca dvs. nu se detaseaza de masina dvs. in cazul in care bara de remorcare se desprinde cumva de la ea sau daca remorca se decupleaza de la bara de remorcare.

0 Shares
You May Also Like