Ce este Kombucha?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care discutam despre bauturi naturale si organice, cu siguranta facem referire si la Kombucha, care este una dintre cele mai cunoscute bauturi organice.

Ei bine, Kombucha este o bautura organica obtinuta datorita fermentarii diferitelor tipuri de ceai indulcit, in urma contactului cu o colonie de drojdii si ciuperci.

In ceea ce priveste aceasta bautura organica, este important de precizat faptul ca este cunoscuta de acum doua milenii, si provine din China Antica, acolo unde Kombucha era cunoscuta ca si fiind Elixirul Sanatatii si al Tineretii Vesnice.

Prin anii 1990, aceasta bautura a creat o adevarata isterie in Statele Unite ale Americii, datorita faptului ca au aparut peste noapte foarte multi producatori care fabricau Kombucha.

In ultimul timp insa, aceasta bautura a inceput sa fie din nou populara pe tot globul pamantesc, datorita faptului ca este o alternativa ideala pentru bauturile fermentate natural, precum socata, kefir sau bors.

Aceste bauturi sunt necesare pentru o dieta vegana si vegetariana, iar astfel si Kombucha poate avea rezultate in aceste diete, tinand cont ca este inlocuitorul perfect pentru bauturile amintite anterior.

Revenind in trecut, trebuie precizat ca undeva pe la a doua jumatate a secolului al XX-lea, dat fiind faptul ca era nevoie de un medicament care sa trateze cancerul, mai multi cercetatori rusi au depistat faptul ca existau in URSS persoane care nu s-au imbolnavit de nici o forma de cancer. Se spune ca respectivele persoane nu s-au imbolnavit de nici o forma de cancer tocmai datorita faptului ca au consumat aceasta bautura.

Odata cu trecerea timpului s-au realizat mai multe studii in ceea ce priveste aceasta bautura, si s-a ajuns la concluzia ca bautura este bogata in nutrienti si acizi, precum vitaminele din comblexul B, dar si antioxidanti.

Ei bine, acum ca am vazut faptul ca aceasta bautura este una naturala, in cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt beneficiile pe care le are Kombucha asupra organismului.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca aceasta bautura este ideala pentru ca poate sa detoxifieze ficatul, dar si intreg organismul. Pentru ca detoxifierea sa functioneze, este nevoie ca aceasta bautura organica sa fie consumata cu regularitate.

Apoi, un alt motiv pentru cae este bine ca oamenii sa bea Kombucha este acela ca bautura previne si trateaza diferitele forme de artita. Glucozaminele din compozitia acestei bauturi bio au rolul de a stimula producerea de acid hialuronic, care ajuta la sanatatea structurii cartilagiilor.

Kombucha este bautura ideala si pentru persoanele care au probleme cu digestia. Aceasta bautura lupta impotriva inmultirii candidei, iar astfel stimuleaza digestia.

Aceasta bautura este ideala si datorita faptului ca reduce simptomele de anxietate si depresie, si ii ofera energia necesara sistemului imunitar.

Asadar, atunci cand discutam despre bauturi organice sau despre bauturi bio, putem preciza faptul ca una dintre cele mai gustoase astfel de bauturi este Kombucha.

Tocmai acesta este si motivul pentru care persoanele care au baut mult suc acidulat pana in prezent, ar trebui sa renunte la aceste sucuri, si ar fi deasemenea indicat sa consume Kambucha.

0 Shares
You May Also Like