O intrebare obisnuita pe care o primesc este cum ar trebui planificata si executata o activitate de site web – care sunt pasii?
Avem pentru voi o scurta descriere a procesului pe care l-am folosit de ani de zile cu succes – cel putin de cele mai multe ori. Pe Howdodesign.com poti gasi cele mai bune tutoriale online.
Cele 8 etape ale designului web:
Pasii:
- Aflati care va fi punctul central al site-ului web.
- Ce caracteristici specifice doriti pe site.
- Creati o lista de sectiuni pentru site-ul dvs. si dati-le o ierarhie de importanta.
- Scrieti continutul dvs. si finalizati-l.
- Gasiti un stil / aspect care sa corespunda cerintelor site-ului dvs. si ale industriei dvs.
- Construiti site-ul.
- Evaluati site-ul web si efectuati modificarile / actualizarile necesare.
- Go live – inregistrati un domeniu, gasiti o gazda, incarcati site-ul web.
1. Focusul site-ului.
Acesta este primul lucru pe care doriti sa il definiti in mod clar inainte de a lua orice alta decizie. Trebuie sa decideti care este scopul principal al site-ului si sa va concentrati asupra unui subiect.
Este important sa definiti acest pas cat mai clar, deoarece focalizarea site-ului are un impact major asupra intregului proiect; aceasta este “fundatia” site-ului.
De exemplu:
- Un magazin web.
- Hub de informare pentru clientii stabiliti.
- Site-ul de branding.
- Caracteristici specifice
Acest lucru se bazeaza pe primul pas, in care acum va uitati la caracteristicile reale pe care trebuie sa le implementati. De exemplu:
- Un cos de cumparaturi pentru un magazin online
- Sectiune protejata prin parola a site-ului
- Din nou, cu cat sunt mai detaliate cu atat mai bine.
- Descarcati sectiunile majore ale website-ului.
Odata cu primii doi pasi finalizati, sunteti gata sa incepeti de fapt cartografierea sectiunilor majore ale site-ului web; elaborarea unor diagrame rapide ale site-ului web reprezinta o modalitate utila de a face acest lucru.
O diagrama poate afisa cu usurinta ierarhia unui site web si modul in care diferitele sectiuni sunt legate intre ele.
- Finalizeaza scrierea continutului.
Aceasta parte este de obicei lasata la capat … atunci oamenii se intreaba de ce trebuie sa se intoarca si sa regandeasca structura site-ului. Toate site-urile web sunt conduse de continut; continutul face un site eficient si de succes. Ca atare, aceasta parte a procesului este, fara indoiala, cea mai importanta, deci trebuie sa ii acordati atentie.
- Gasiti un stil potrivit website-ului.
In aceasta etapa a procesului, sunteti gata sa va decideti in ceea ce priveste aspectul vizual al site-ului – designul. Aveti cateva optiuni: Angajati un designer grafic / web designer. Vino cu propriul tau design – presupunand ca ai o experienta artistica si de design. Cumparati-va un sablon de site si economisiti timp si bani.
- Construiti site-ul web
Da, stiu ca pare imposibil, dar in sfarsit poti incepe sa construiesti actualul site in acest moment! Cu raspunsurile la intrebarile de mai sus si pasii finalizati, veti descoperi ca procesul de construire a site-ului (de fapt, scrierea codului) este mult mai usoara si ca veti fi redus sansa de a va intoarce si de a repara lucrurile.
- Evaluarea site-ului.
Odata ce ati construit site-ul web, trebuie sa va indepartati de el pentru o zi sau doua. Acest lucru va va permite sa va intoarceti si sa il evaluati cu ochi proaspeti. Ar putea fi, de asemenea, o idee buna sa puneti pe cineva care nu a lucrat pe site, sa arunce o privire.
- Inregistrarea pe un anumit domeniu.
Daca ati trecut pasii de la 1 la 7, stiti ca sunteti gata sa afisati lumii site-ul web. Tot ce ramne de facut este sa urcati site-ul pe internet:
- Inregistrati un domeniu
- Gasiti o companie de gazduire
- Incarcati site-ul.