Care sunt obiectivele si avantajele presoterapiei?

Care sunt obiectivele si avantajele presoterapiei?

0 Shares
0
0
0

Presoterapia sau realizarea drenajului limfatic cu ajutorul unui aparat special reprezinta o evolutie tehnologica in domeniul masajului si a drenajului limfatic manual. De fapt, presoterapia permite actionarea asupra circulatiei sanguine, dar si asupra celei limfatice prin stimularea unor schimburi sanguine si prin drenajul toxinelor si deseurilor din organism.

Printre obiectivele presoterapiei se numara: activarea circulatiei venoase cu contributie in egala masura la disparitia edemelor, a senzatiilor de picioare grele, a umflaturilor sau a senzatiilor de oboseala a picioarelor, prevenirea varicei, activarea circulatiei limfatice cu contributie in egala masura in cresterea functiilor de eliminare a deseurilor din organism si in lupta contra acumularii de toxine prin drenaj, activarea zonelor unde se instaleaza celulita contribuind la refacerea tesuturilor afectate si la imbunatatirea siluetei, lupta contra retentiei de apa, tratamentele anticelulita din saloanele de infrumusetare.

Avantajele unor astfel de tratamente sunt numeroase, de la indepartarea edemelor sau a senzatiilor de picioare obosite sau umflate pana la prevenirea celulitei.

Presoterapia si-a demonstrat eficacitatea in diverse afectiuni si, mai mult decat atat, aceasta inseamna in acelasi timp rapiditate in actionarea asupra diverselor patologii, un aport real de confort si buna dispozitie, simplitate a tratamentului si renuntarea la medicamente fiind o metoda naturala, securitate (nu exista nici riscuri, nici efecte secundare) si autonomie in realizarea tratamentului in particular.

Chiar si segmentul estetic, al infrumusetarii apeleaza cu incredere la presoterapie. Saloanele de infrumuseare si clinicile specializate in estetica se echipeaza cu aparat drenaj limfatic, deoarece principala problema a celor care apeleaza la astfel de institutii, celulita, este strans legata de circulatia venoasa si de refluxul limfatic.

O proasta circulatie retine in tesuturi lichidul interstitial caruia i se adauga problema alimentarii celulelor cu oxigen si nutrienti. Astfel, presoterapia devine pentru multi un instrument de prevenire si tratare a celulitei.

Chiar daca avantajele presoterapiei sunt de necontestat pentru majoritatea pacientilor, exista o serie de contraindicatii care trebuie avute in vedere de unele persoane.

Printre acestea se numara problemele cardiace, tromboza venoasa (in reteaua venoasa a membrelor inferioare se formeaza un cheag care se poate detasa si migra spre o artera pulmonara ajungandu-se astfel la embolie pulmonara), tromboflebita (inflamarea unei vene insotita de un cheag de sange; acest termen este format din cuvantul trombo care inseamna cheag de sange si flebita care inseamna inflamarea sau infectarea unei vene), edeme pulmonare acute (edemul acut al plamanului este o afectiune pulmonara secundara inundarii si acumularii brutale de lichide la nivelul plamanilor; aceasta stare poate duce cu usurinta la insuficienta respiratorie).

Pentru ca in urma sedintelor de presoterapie sansele de a obtine efectul dorit sa fie cat mai mari este necesar sa se aiba in vedere unele precautii: cizmele sa nu fie foarte stranse, durata unei sedinte sa fie de 20 pana la 30 de minute, desi daca este nevoie aceasta poate fi si mai lunga, respectarea unui echilibru intre ciclurile de compresie si decompresie suficiente pentru a permite sa aiba loc fenomenul de aspiratie, dar si pentru a evita hipertermia. Ca masura de igiena, este recomandata utilizarea unor materiale de protectie de unica folosinta.

0 Shares
You May Also Like