Cum alegi un smartphone, si cum ai grija de el?

Cum alegi un smartphone, si cum ai grija de el?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unui smartphone cu siguranta nu este atat de simpla precum pare, pentru ca atunci cand vrei sa iti cumperi un astfel de dispozitiv, trebuie sa studiezi cu mare atentie mai multe telefoane gsm, pentru a te asigura ca alegi cea mai buna varianta pentru tine.

In primul rand, atunci cand vrei sa iti cumperi un smartphone, trebuie sa te orientezi mai intai de toate, spre telefoanele care apartin celor mai renumiti producatori din industrie, pentru ca doar asa vei alege un telefon de cea mai buna calitate.

Apoi, va trebui sa tii cont de specificatiile tehnice de care dispun mai multe modele, iar in functie de acestea, dar si in functie de raportul calitate – pret al telefonului, iti vei alege modelul potrivit pentru tine.

In primul rand, tinand cont de specificatiile tehnice, va trebui sa iti indrepti atentia spre un model care are un procesor cat mai puternic, pentru a te asigura ca telefonul functioneaza fara probleme si atunci cand este suprasolicitat.

Tot referitor la specificatiile tehnice, trebuie sa acorzi o mare importanta memoriei RAM, care cu cat este mai mare, cu atat ajuta telefonul sa functioneze mai bine atunci cand sunt deschise mai multe aplicatii simultan. In acest an, telefoanele cele mai bune beneficiau de 3 GB RAM si de 4 GB RAM, cele mai performante.

Chiar si spatiul de stocare are un rol foarte important, pentru ca mai mult ca sigur iti vei dori sa ai mai multe aplicatii instalate, plus jocuri sau muzica si poze salvate in memoria telefonului. Cu cat spatiul de stocare este mai mare, cu atat este mai bine pentru tine.

Va trebui sa tii cont si de camera foto a telefonului, mai ales acum cand toata lumea se pozeaza si posteaza pozele pe retelele de socializare. Toate telefoanele au in prezent camera foto performante, insa din acest punct de vedere, modelele din gama Sony Xperia stau cel mai bine.

Ei bine, daca vei tine cont de toate aceste aspecte, cu siguranta iti vei alege un telefon care sa functioneze la capacitate maxima mereu, si care sa faca fata cu success tuturor cerintelor tale.

Trebuie sa te preocupe insa foarte mult si intretinerea telefonului, pentru ca acestea sunt foarte sensibile, si se pot defecta mult mai rapid decat ne putem imagina.

In acest scop, mai intai de toate ar trebui protejat display-ul, care este cea mai sensibila piesa a unui smartphone. Un geam de protectie din sticla ar fi ideal pentru a proteja display-ul, iar mai apoi ai putea opta si pentru o husa.

O husa este ideala pentru ca protejeaza telefonul fie total, fie partial, in functie de modelul ales, si cu siguranta vei avea o multime de modele la dispozitie, din care sa alegi husa ideala.

Ei bine, pe langa accesoriile de protectie pentru smartphone, mai trebuie sa eviti ca telefonul tau sa intre in contact cu lichidele, pentru ca acestea sunt extrem de daunatoare si pot provoca defectiunea telefonului.

Praful este iarasi un factor periculos, asa ca ar fi bine sa iti feresti telefonul si de praf, pentru ca acesta sa functioneze cat mai bine, si cat mai mult timp.

 

0 Shares
You May Also Like