Beneficii ale implanturilor dentare

0 Shares
0
0
0

În general, cel mai bine este să înlocuiți dinții lipsă cât mai curând posibil. În acest fel, veți putea împiedica dinții adiacenți să se deplaseze către alveolele goale. De asemenea, implanturile dentare vă ajută să vă mențineți maxilarul sănătos, astfel încât să nu pierdeți densitatea osoasă.

Iată care sunt principalele beneficii ale implanturilor dentare.

1. Previn pierderea în continuare a dinților

Este important să înțelegeți că dinții sunt ținuți în loc de rădăcinile lor și de dinții din jur. Aceasta înseamnă că, atunci când pierdeţi un dinte, dinții din apropiere pot începe să se încline spre spațiul deschis și să se slăbească. Cel mai bun mod de a preveni căderea mai multor dinți este să obțineți un înlocuitor de dinte pentru cel pe care l-ați pierdut. Mulți dintre pacienți apreciază implanturile dentare pentru că arată și se simt ca dinții naturali.

2. Previn cariile

Când pierdeţi un dinte, dinții din jur au pierdut o parte din ceea ce îi ținea pe loc. Ca rezultat, este posibil să observați că dinții încep să se încline spre spațiul deschis sau chiar să se slăbească în timp. Când dinții se deplasează, sunteți mai expuși riscului de carii. Dinții strâmbi oferă o mulțime de ascunzișuri pentru placa și bacteriile care cauzează carii.

3. Îmbunătățesc nutriția

După extracția dentară, poate fi dificil să mențineţi o dietă echilibrată. Dacă aţi ajuns să mâncaţi doar alimente moi pentru a evita să mușcați din cauza durerii, va trebui să programați o întâlnire cu medicul dentist pentru a discuta despre operația de implant dentar.

Evitând anumite alimente, s-ar putea să vă privaţi corpul de nutrienții de care are nevoie. De exemplu, este dificil pentru corpul dumneavoastră să susțină țesutul sănătos al maxilarului dacă nu obțineți vitaminele și nutrienții de care aveți nevoie.

4. Previn deteriorarea maxilarului

Osul maxilarului are nevoie de stimularea rădăcinilor dinților pentru a fi sănătos. Atunci când pierdem un dinte, presiunea care era exercitată asupra osului maxilar dispare și ea. Când este lăsat fără stimulent, corpul va începe să reabsorbă osul maxilarului pentru a folosi acești nutrienți în altă parte, într-un proces cunoscut sub numele de remineralizare. Pentru a preveni deteriorarea osului maxilar, vă recomandăm să întrebați medicul dentist despre procedura de implant dentar. Un implant dentar va umple spațiul gol rămas după pierderea unui dinte, stimulând osul maxilar așa cum ar face rădăcina unui dinte natural. Acest lucru păstrează intact osul maxilarului și, în cele din urmă, vă protejează forma feței în timp.

5. Îmbunătățesc vorbirea

Dinții lipsă și chiar protezele dentare schimbă felul în care vorbiți, deoarece golurile dinților vă pot face să şuiraţi, în timp ce protezele pot aluneca. Implanturile, indiferent dacă sunt acoperite cu o coroană sau sunt utilizate pentru proteze dentare susținute pe implant, vă vor menține restaurările dentare la locul lor și vă vor permite să vorbiți așa cum ați face-o cu dinții naturali.

6. Păstrează dinții sănătoşi

Punțile dentare necesită pilirea dinților adiacenți pentru a plasa coroane pe ei, ceea ce reduce structura dinților altfel sănătoși. Cu implanturile dentare, nu este deloc nevoie să deteriorați dinții adiacenți. Aceasta înseamnă că dinții naturali își pot păstra smalțul sănătos, în timp ce implantul umple golul rezultat din lipsa unui dinte.

Mai mult decât atât, implanturile dentare nu aduc beneficii doar sănătăţii orale, ci şi stării emoționale.

Aflați mai multe despre implanturile dentare şi solicitaţi o programare pe dentplus.com.ro.

0 Shares
You May Also Like