Upgrade la poarta mea batanta

Upgrade la poarta mea batanta

0 Shares
0
0
0

Upgrade la poarta mea batanta
Indiferent daca vorbim de o poarta batanta sau culisanta obisnuita, sau vorbim despre porti automatizate, portile trebuie intretinute corespunzator, iar cand apar defectiuni, e posibil sa ai nevoie de elemente de feronerie pentru porti, pentru a inlocui piesele defecte.

Am avut niste probleme cu poarta de la intrarea in curtea casei mele de la tara, o poarta batanta care nu este mai veche de 10 ani, insa a fost utilizata destul de intens.

Merg in fiecare weekend la tara, fie pentru a ma ocupa de gradina, fie pentru ca vreau sa mai lucrez cate putin la renovarea casei, asa ca in cei aproximativ 10 ani de cand am instalat-o impreuna cu tatal meu, s-a uzat putin.

Era timpul sa o vopsesc si sa o repar, insa m-am gandit si la altceva. Am vazut ca deja unii dintre vecini nu mai deschid portile lor manual, ca pe vremuri. Le deschid cu telecomanda, din casa sau din masina.

Mi-am dat seama ca si-au automatizat portile, insa chiar daca stiu ce s-a intamplat, nu aveam suficiente informatii pentru a face si eu demersurile necesare automatizarii portii mele batante.

Am cautat online solutii in legatura cu asta si am realizat ca este mai simplu decat pare. Trebuie doar sa alegi un kit de automatizare care sa se potriveasca cu poarta. Bineinteles, trebuie sa faci masuratorile necesare inainte, ca sa nu te trezesti ca nu se potriveste kit-ul cu poarta.

Inainte de toate m-am ocupat de vopsirea porti, apoi am inlocuit elementele de feronerie defecte si poarta a devenit ca noua. Mai trebuia doar sa instalez un kit de automatizare.

Analizand totusi situatia in detaliu, mi-am dat seama ca mai trebuie ceva. Cand deschid poarta manual, nu ma deranjeaza sa o fortez putin ca sa se deschida cat mai larg, terenul fiind putin denivelat. Am realizat ca trebuie sa nivelez si sa betonez zona din jurul portii, dar eram pregatit pentru asa ceva. Stiam ca pana la urma va trebuie sa fac si asta.

Am turnat beton si am asteptat sa se usuce. Apoi, am apelat la o firma pentru a cumpara kit-ul de automatizare, iar de instalare s-au ocupat cei de la firma. Acum sunt extrem de multumit ca pot sa concurez si eu cu vecinii.

0 Shares
You May Also Like