Tot ce trebuie să știi despre dușurile fără ușă

Tot ce trebuie să știi despre dușurile fără ușă

0 Shares
0
0
0

Dușurile fără ușă sunt unele dintre cele mai căutate în prezent, iar cei care apelează la un faiantar solictă de cele mai multe ori și astfel de dușuri. Dacă renovarea băii este în topul listei și ai analizat site-urile web de design pentru inspirație, ai văzut fără îndoială acele dușuri șic fără ușă care sunt atât de dorite în acest moment.

Crearea unei atmosfere spațioase – plus bonusul de a nu avea ușă de curățat – fac ca aceste dușuri să fie pline de stil, dar nu sunt pentru toată lumea. Citește mai departe pentru o înțelegere completă a acestor noi dușuri la modă, plus sfaturi de proiectare și construcție care te vor ajuta dacă decizi să renunți la ușa respectivă.

Atunci când te ocupi de renovari interioare și amenajări interioare este recomandat să alegi doar proiecte care ți se potrivesc. Tine cont ca vei avea nevoie de un zugrav local pentru a te indruma asupra culorilor alese pentru peret

Cum au apărut dușurile fără ușă

Acum șaizeci de ani, băile erau camere modeste; o cadă, o comodă, o oglindă și poate un dulap pentru depozitare, toate introduse într-un spațiu conservator de cinci picioare pe opt picioare. În anii ’70, proprietarii de case au început să adauge a doua (sau a treia) baie la casele lor, iar în anii ’80, renovarea pentru a include o baie principală a fost la modă.

Pe măsură ce tendința pentru casele mai mari a continuat în noul secol, au apărut suite master, completate cu dormitoare supradimensionate, dressing-uri considerabile, băi mari de lux și dușuri uimitoare fără uși. La început, dușurile erau limitate la case de ultimă generație, dar constructorii și arhitecții le-au inclus în curând și pentru construcțiile de nivel mediu.

Înainte de a scăpa de acel cada din baie și de cabina de duș în favoarea unui duș fără ușă, înțelege beneficiile și dezavantajele acestor noi dușuri la modă. Astfel, atunci când apelezi la o firmă de montaj gresieși faianță să știi exact ce să le ceri.

Avantajele unui duș fără ușă

Ușile de duș din sticlă necesită o curățare constantă pentru a evita petele de apă dură, astfel încât un duș fără ușă înseamnă un lucru mai puțin de curățat.

Nici o bordură de trecere la intrare nu face dușul ușor accesibil persoanelor în vârstă și celor cu probleme de mobilitate. Dușurile fără ușă sunt standard în designul universal vechi.

Fără o ușă de sticlă care să întrerupă circulația, baia pare mai deschisă și mai spațioasă.

Dușurile fără ușă sunt personalizate pentru a se potrivi spațiului și stilului tău. Poți alege, de exemplu, numărul și amplasarea nișelor pentru a deține articole de toaletă precum șamponul; poți avea și un scaun de duș instalat. Apeleaza la o firma de zugraveli interioare pentru a amenaja cum trebuie baia ta.

Dezavantajele dușurilor fără ușă

Dușurile fără ușă necesită mai mult spațiu decât o cadă standard sau cabină de duș, ceea ce le face nepotrivite pentru băi mici.

Pentru că aburii nu sunt izolați în cabina de duș este posibil să se extindă în toată baia și spațiul să devină dezolant sau rece. Acest sentiment poate fi redus prin instalarea luminilor calde cu infraroșu, a încălzitoarelor de prosoape și a pardoselii încălzite.

Există mult mai puțină intimitate decât cu un duș închis.

Înlocuirea singurei căzi de baie din casa ar putea scădea valoarea casei. În scopul revânzării, o casă ar trebui să aibă cel puțin o cadă.

Dușurile fără ușă sunt scumpe, deoarece au un design personalizat. În timp ce având o cadă sau un duș standard instalat costă mult mai puțin în funcție de dimensiune și materiale.

A monta un duș fără uși nu este un proiect de tipul „bricolaj”. Instalarea pardoselii și izolarea, instalarea canalelor de scurgere și a instalațiilor sanitare, precum și construirea și placarea pereților sunt lucrări pe care este cel mai bine să le  lași pe mâna profesioniștilor. De aceea este necesar să apelezi la montaj gresie și faianță de la specialiști.

0 Shares
You May Also Like