Motive care te pot determina sa cumperi un smartphone Nokia 5

Motive care te pot determina sa cumperi un smartphone Nokia 5

0 Shares
0
0
0

In trecut, utilizatorii de telefoane mobile, in momentul in care se aflau in cautarea unui dispozitiv, isi indreptau atentia spre terminalele Nokia, pentru ca la vremea respectiva acestea erau cele mai performante, si totodata erau si cele mai rezistente, iar in cazul unui soc mecanic, nu trebuia dus telefonul la un service de reparatii Nokia.

Odata cu trecerea timpului, telefoanele mobile au evoluat foarte mult, astfel ca de la aparitia pe piata a smartphone-urilor, utilizatorii au ales sa isi cumpere dispozitivele altor branduri, pentru ca fie ca vrem sau nu sa recunoastem, Nokia nu a mai scos pe piata dispozitive foarte performante.

Dupa parerea multor utilizatori de smartphone, cea mai mare greseala pe care au facut-o cei de la Nokia, a fost aceea de a opta pentru sistemul de operare Windows Phone pentru terminalele lor. Acest sistem de operare cu siguranta nu era pe placul utilizatorilor care preferau Androidul sau terminalele iPhone, care veneau cu sistemul de operare iOS.

Se pare insa ca, pana la urma cei de la Nokia au inteles faptul ca aceasta decizie nu le este de ajutor, si astfel nu pot sa atraga utilizatorii de partea lor, asa ca au inceput sa scoata pe piata alte modele de telefoane, mult mai performante.

Un astfel de model, este fara doar si poate Nokia 5, care are o carcasa monobloc din aluminiu, iar ecranul HD polarizat, de 5,2 inch este direct protejat cu un geam de protectie sculptat Corning Gorilla Glass.

Din aceste motive, in cazul in care telefonul acesta este scapat pe jos, socul mecanic nu il va afecta, iar dispozitivul va functiona in continuare la capacitate maxima.

Un alt aspect important, si o noutate in ceea ce priveste terminalele Nokia, este echiparea telefonului cu un sensor de amprenta, o caracteristica tehnica impecabila pentru confortu suplimentar al utilizatorului.

Camera foto a acestui model a fost aleasa iarasi cu o mare inspiratie, fiind de 13 MP. Chiar daca nu are o rezolutie de 16 MP, ca si camera modelului Nokia 6, si camera foto a acestui telefon este capabila sa faca poze de o claritate nemaivazuta. Camera frontala a dispozitivului, este de 8 MP, la fel ca si camera frontal a celuilalt dispozitiv amintit anterior.

Procesorul este iarasi unul de cea mai buna calitate, fiind cea mai noua generatie Qualcomm Snapdragon 430, anume ales pentru ca bateria sa aiba o mai buna autonomie, si pentru ca grafica telefonului sa fie imbunatatita.

Spatiul de stocare de 16 GB al telefonului nu este unul foarte mare, insa din fericire el se poate extinde prin intermediul unui card de memorie micro SD, de maxim 128 GB.

Cea mai importanta specificatie tehnica a acestui telefon este insa, fara doar si poate, sistemul de operare Android Nougat, care este simplu si ordonat, iar actualizarile regulate ale acestuia nu vor intarzia sa apara.

Asadar, tinand cont de toate aceste aspecte, cu siguranta atunci cand vrei sa iti cumperi un smartphone, trebuie sa te gandesti serios si la achizitionarea unui astfel de model, de la Nokia, care incetul cu incetul, va reveni in topul preferintelor utilizatorilor de telefoane mobile.

0 Shares
You May Also Like