Marturii pentru botez pe gustul tau

0 Shares
0
0
0

Botezul este una dintre cele mai importante petreceri din viata unei persoane. Botezul sau crestinarea reuneste practic rudele apropiate si prietenii parintilor, iar alaturi de nunta reprezinta, din nou, unul dintre cele mai vizibile evenimente din viata de cuplu. Insa, daca pana nu demult botezul era doar o petrecere restransa, la care erau invitati doar cei mai apropiati membri ai familiei, astazi petrecerile de botez le egaleaza in organizare pe cele pentru nunta.

Sala si muzica inchiriate, mai multe feluri de mancare, tort si cadouri, toate acestea sunt ingredientele de baza ale unei petreceri de botez reusite. Acest moment nu ar fi insa complet fara invitatii si fara marturii pentru botez, la fel ca la petrecerile de nunta.

De ce marturii pentru botez? Pentru a le transmite invitatilor multumirea de a le fi alaturi tinerilor parinti in acest moment important al vietii. De unde acest obicei? Ne putem lipsi de el sau, dimpotriva, ne apucam sa cautam solutiile cele mai potrivite pentru a face o petrecere reusita?

Istoricul marturiilor de botez

Inainte de toate, trebuie sa spunem ca marturiile pentru botez nu sunt chiar o traditie specifica tarii noastra. La fel ca marturiile pentru nunta, acestea au aparut la petrecerile nobililor din vechime, mai intai sub forma unor mici dulciuri, iar mai apoi sub forma diverselor suveniruri. Este, daca vreti, o amintire placuta pe care tinerii parinti, in calitate de organizatori, doresc sa le-o ofere invitatilor la prima petrecere din viata propriului copil.

Iar daca primele marturii pentru botez au aparut in urma cu cateva secole in vestul Europei, acest obicei s-a extins mai apoi in toata Europa, inclusiv in tara noastra. Astfel, s-a ajuns sa nu mai exista practic petrecere de botez fara marturii si celelalte obiceiuri conexe.

Oferta variata pe magazinele online

In ceea ce priveste comercializarea, aceasta se face astazi prin magazine specializate, alaturi de alte accesorii si obiecte de decoratiuni pentru nunti si botezuri. Aici, poti gasi marturii pentru botez sub cele ai diverse modele, incepand de la cosulete pentru copii, la botosei sau masinute de jucarie, ce pot fi insotite de un mesaj sau, pur si simplu, puse in cutiute mici, decorative.

Daca dorim sa fim putin mai inventivi, putem personaliza marturiile, cu mesaje dedicate direct invitatilor. In acest caz, atentia si aprecierea de care se bucura, cu siguranta nu vor fi trecute prea usor cu vederea.

Daca nu ai insa timp sa colinzi magazinele, oferta online este una mai mult decat generoasa. In plus, ai posibilitatea de a filtra cautarile si sa iti calculezi bugetul foarte exact, astfel incat cautarile tale sa fie relevante pentru tine.

0 Shares
You May Also Like