Inelele de logodna – cum se masoara marimea

Inelele de logodna – cum se masoara marimea

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba despre inelele de logodna, un lucru este sigur – marimea conteaza. Marimile standard ale inelelor se masoara in milimetri, pe baza circumferintelor interioare ale acestora. Esti interesat de verighete cu design deosebit? Intra pe Jomaz.ro.

Exact ca si in cazul hainelor, inelele sunt produse folosindu-se o scala standardizata, asa ca marimea 6 (pentru femei) de exemplu, va fi aceeasi oriunde, de la bijutier la bijutier.

Astea fiind spuse, daca ai cumparat vreodata blugi de la diferiti producatori de exemplu, probabil ca stii deja ca marimea “6” nu se potriveste intotdeauna in acelasi mod si din pacate, acelasi lucru este valabil si pentru inele.

Marimea inelelor devine mai complicata, pe masura ce adaugi si alti factori, asa cum ar fi variatiile regionale. In Statele Unite si in Canada de exemplu, se urmareste o scala valorica anume.

Totusi, alte tari pot folosi alte scale, care folosesc alte marimi. Exista si alte deviatii, in functie de bijutierii sau magazinele de bijuterii, care vand inelele respective. In primul rand, masuratorile unui inel ar trebui sa inceapa cu masuratorile degetului tau.

Cu ce te-ar interesa daca inelul ar fi in standardul de marime, dar nu ti s-ar potrivi pe deget (ar fi prea larg sau prea ingust)? Si, pentru a complica si mai mult lucrurile, trebuie sa iei in considerare si stilul inelului.

“Unele design-uri de inele, precum cele cu diamante de jur imprejur pe circumferinta exterioara a inelului, nu pot fi redimensionate ulterior, dupa ce au fost produse, deoarece metalul care se va intinde va afecta dispunerea pietrelor pretioase, cauzand caderea acestora sau largirea spatiului dintre ele”, ne spune Emily Dike, creative director si consultant de design la Diamond Envy.

Pentru a masura marimea unui inel, trebuie sa mergi la sursa.

Nu stii cum sa masori marimea inelului? Nu te panica. Exista o multime de aparate/device-uri de masurare a marimii inelelor, tabele de masurare si alte tool-uri ce te pot ajuta sa faci asta, chiar acasa la tine.

Cu toate astea, cea mai usoara modalitate sau metoda de a masura, este sa mergi la un bijutier care are toate sculele necesare pentru a face acest lucru. Prin colaborarea cu un bijutier care are experienta, vei scapa de toate grijile in ceea ce priveste, masurarea inelelor.

In afara de masurarea initiala a inelului, trebuie sa mai tii cont si de alte lucruri. Bijutierii au o vorba a lor: “Inelele trebuie sa intre usor pe deget si sa se scoata mai greu. Asta inseamna sa ti se potriveasca perfect, minimizandu-se in acelasi timp si riscul pierderii/scaparii de pe deget.”

De asemenea, trebuie sa tii cont si de anotimpuri, desi poate ca nu te-ai gandit la asta. Degetele tale isi pot schimba dimensiunea (grosimea), in cursul anului, in special vara si iarna.

Vara se ingroasa putin, asa ca daca iti vei cumpara un inel care te va strange putin, vara va crea si mai mult disconfort. Toate aceste lucruri trebuie cunoscute inainte de achizitia unui inel, mai ales daca il cumperi pentru persoana iubita.

0 Shares
You May Also Like