Google Pixel vs. Sony Xperia XZ

0 Shares
0
0
0

Pe masura ce producatorii de smartphone-uri lanseaza modele noi, unul dintre cele mai inevitabile rezultate este comparatia directa, realizata prin review-uri, fie ale revistelor de specialitate, fie ale utilizatorilor care au cumparat device-urile. Cel mai bun service de reparatii Sony, poate fi accesat pe Service-Gsm.ro.

Acest lucru este cu atat mai valabil, cu cat vorbim de flagship-uri, de telefoane high end si nu de unele modele de buget. Utilizatorii vor sa stie pe ce dau banii si nu pot afla asta inainte de a cumpara smartphone-ul dorit, decat citind review-urile profesionale de pe internet sau daca au noroc, intreband un prieten care deja si-a achizitionat un astfel de smartphone.

Sony si Goole nu au fost comparate prea des, in ceea ce priveste device-urile mobile produse, dar acum a venit momentul si pentru acest lucru.
Sony Xperia XZ vs. Google Pixel – specificatii

Cei de la Google nu au dezvaluit prea multe despre urmatoarele device-uri Google Pixel, ce se vor lansa in Octombrie. Cu toate astea, cei de la Carphone Warehouse au publicat deja anumite specificatii, pentru cele 2 device-uri de la Google.

Daca specificatiile vor fi cele corecte la data lansarii, se pare ca vom avea de-a face cu un Google Pixel de 5 inch cu rezolutie full HD, camera de 12.3 megapixeli (cea principala) si senzor de amprenta, ceva ce Sony Xperia XZ nu are.

Prin comparatie, Sony Xperia XZ dispune de un ecran ips Full Hd cu diagonala de 5.2 inch si rezolutia 1980×1080 pixeli, ceva mai mare decat display-ul prezent pe Google Pixel.

Camera este ceva mai buna, avand 23 de megapixeli si un senzor mai performant in ceea ce priveste detaliile ce se pot obtine in fotografii. Google Pixel va avea si o camera secundara de 8 megapixeli, in timp ce Xperia XZ il depaseste si la acest capitol, beneficiind de un senzor frontal de 13 megapixeli, cu functii avansate.

Cu toate astea, mai multi megapixeli nu inseamna neaparat si fotografii mai reusite. Pur si simplu inseamna o rezolutie mai mare. Vom vedea in urma testelor de camera (dupa ce device-urile vor fi lansate pe piata), care senzor este cu adevarat mai performant, care produce poze mai clare in conditii de luminozitate slaba, care focuseaza mai rapid si mai precis, etc.

In departamentul bateriei, Xperia XZ dispune de un acumulator de 2900 mAh, iar Google Pixel are o baterie ceva mai mica, de 2770 mAh.

In consecinta, probabil ca Xperia XZ, tinand cont de faptul ca au acelasi tip de ecran si cam acelasi hardware, va functiona ceva mai mult cu bateria de la interior, intr-un regim de functionare medie spre intensa.

Google Pixel este construit in jurul SoC-ului Qualcomm Snapdragon 821, in timp ce Xperia XZ va functiona cu predecesorul lui Snapdragon 821 si anume Snapdragon 820.

Diferentele de performanta si de economie nu vor fi unele foarte evidente, mai ales ca Google Pixel va avea 4Gb de Ram, cu 1 Gb mai mult decat Sony Xperia XZ. Ambele device-uri vor avea capacitati de stocare on-board de 32 Gb, amandoua putand fi extinse cu pana la 256 gb, prin adaugarea unui card.

0 Shares
You May Also Like