Cum se aleg margelele din pietre pretioase?

Cum se aleg margelele din pietre pretioase?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand este pus in fata unei vitrine cu bijuterii cu pietre semipretioase orice om este in impasul alegerilor si de aceea noi va ajutam sa va alegeti margele din pietre semipretioase.

Nu este nimic anormal sa va blocati in fata unui astfel de raft cu bijuterii pentru tinand cont de aspectul perfect al acestor pietre care este scos cu atentie in evidenta de catre maiestria bijutierilor.

O piatra pretioasa este in general mult mai mult decat o simpla bijuterie. Aceste pietre spun povesti, sunt inconjurate de legende si de concepte si scot in evidenta personalitatea persoanelor care le poarta. Sunt amintiri ale naturii si ale temperamentului pe care fiecare din noi il avem. De aceea, a alege o piatra pretioasa se va face tinand cont de mai multe aspecte pe care vi le prezentam si noi in ghidul de mai jos.

Ceea ce face ca o piatra pretioasa sa fie deosebita este modul in care aceasta poate sa reflecte lumina. Se intampla acelasi lucru si atunci cand ne alegem un diamant. Daca veti cauta imaginea unui diamant veti vedea si scheme cu modul in care lumina se poate reflecta corect.

Lumina trebuie sa se reflecte inapoi pe suprafata pietrei pretioase in asa fel incat sa se poata obtine un maxim de stralucire pe care aceasta piatra o poate emana maxim.

De asemenea, si proportiile pe care aceste pietre le au sunt mult mai placute pentru ochii nostri decat pietrele care nu pot sa reflecte lumina inapoi catre suprafete, in asa fel incat sa va fie mult mai usor sa faceti diferenta intre forme si sa alegeti exact forma perfecta fata de una care nu este tot la fel de buna.

Prin urmare puteti sa vedeti si ca unghiurile sunt acelea care de fapt ajuta la modul in care lumina este ghidata si la modul in care va fi produsa stralucirea. Nu este la fel de simplu. Fiecare piatra are un set propriu si diferit de unghiuri favorabile sau de unghiuri critice care vor determina unghiurile perfecte pentru a returna o cantitate buna de lumina.

Unicul lucru de care trebuie sa tineti cont este ca unghiurile critice pot sa afecteze fi forma pe care pietrele o au in asa fel incat indiferent cat ar fi de priceput bijutierul nu de fiecare data acesta poate sa realizeze exact bijuterii pe comanda pe care le vreti utilizadn anumite pietre.

Piata de bijuterii limiteaza si designul pe care pietrele pretioase il pot avea. Cu toate acestea in cazul in care preferati sa faceti bijuteriile la comanda situatiile stau diferit. Bijutierii din prezent au acces la mai multe idei si designuri, sau programe care sa ii ajute in procesul de creatie si acestea ii ajuta sa faca obiecte unice care au tot potentialul de a pune in evidenta ceea ce pietrele au cel mai bun de oferit.

In momentul in care pietrele pretioase au taiate unghiuri incorecte vom obtine ceea ce se numeste un efect de fereastra si este denumit asa pentru ca lumina poate sa treaca prin piatra fara a fi reflectata.

0 Shares
You May Also Like