Durerea degetelor la chitaristi incepatori

Durerea degetelor la chitaristi incepatori

0 Shares
0
0
0

Articolul acesta a fost scris pentru mai multi incepatori care invata sa cante la chitare pentru a putea sintetiza aceasta problema si pentru a gasi o metoda buna prin care sa scapam de disconfort. Una din cele mai mari probleme ale chitaristilor incepatori.

Fiecare dintre instrumente are si un specific al sau. Asa cum violonistii ajung in timp sa aiba un semn distinctiv pe gat din cauza viorii, si chitaristii ajung sa aiba probleme cu degetele inca de la primele lectii.

Rasfoind mai multe pagini de pe internet am gasit nenumarate sfaturi gresite sau idei care tehnic i-ar putea ajuta pe chitaristii aflati la inceput de drum. Daca pentru mana dreapta se recomanda ca pentru inceput sa utilizati o pana in cazul mainii stangi lucrurile stau total diferit. La chitarile bass problemele apar la ambele maini in momentul in care studiati tehnica slap si nu doar atunci.

Pentru ca durerile pe care le simtiti sa fie cat mai mici si degetele sa se se obisnuiasca rapid sunt si cateva sfaturi. Nu apasati pe corzi mai mult decat trebuie pentru ca am intalnit si elevi care apasa excesib pe corzi si provoaca vibratii prin apasare iar notele si si acordurile suna fals. Tehnica aceasta este gresita si duce direct la dureri de degete inutile.

Studiati cu atentie toate exercitiile cu o apasare cat mai mica insa eficienta.  Daca vreti sa puteti sa studiata si sa aveti performante pe o scena cat mai mult timp este nevoie si de o tehnica precisa si corecta a degetelor si a mainilor si in lipsa lor andurata degetelor precum si a mainilor se va reduce si se va instala si oboseala prematura a articulatiilor si a degetelor si chiar daca atunci cand suntem acasa ori la repetitii suntem pregatiti pe scena randamentul va fi mult mai mic.

Respectati toate indicatiile care fac referire la duratele maxime de studiu. In cazul in care reusiti sa acoperiti durata maxima de studiu nu va fi necesar sa triplati sau sa dublati aceasta durata si rezultatele se vor vedea in timp si veti avea si posibilitatea de a obtine toate rezultatele dorite cu ajutorul studiului indelungat al exercitiilor.

In momentul in care aveti o senzatie de disconfort faceti pauze in asa fel incat aceste senzatii sa dispara. Nu exista remedii pentru a atenua senzatiile de disconfort decat inalturand cauzele care le provoaca.

Atunci cand apar umflaturile dureroase la varful degetelor faceti pauze pana in momentul in care acestea dispar. Ar trebui ca atunci cand cantati la chitara sa aveti o experienta placuta nu una dureroasa.

Utilizati si crema de maini pentru o hidratare cat mai buna a pielii. Pielea uscata se crapa mult mai usor si devine dureroasa mai repede decat cea hidratata.

Nu bandajati partile dureroase si nu puneti creme care contin antibiotic ori solutii chimice in locurile respective. Au fost si situatii in care elevii incepatori au pus pe degete mai multe solutii chimice pentru a isi intari varfurile degetelor iar rezultatele au fost in mod evident foarte proaste. Apasati cat mai corect coardele instrumentului si utilizati pozitiile recomandate.

0 Shares
You May Also Like