Diferenta dintre produsele naturale si produsele bio – organice

Diferenta dintre produsele naturale si produsele bio – organice

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi in momentul in care ne aflam la supermarket sau in piata pentru a ne cumpara produse pentru acasa, ne indreptam mai intai de toate atentia spre produse alimentare naturale.

Acest lucru este unul cat se poate de firesc, pentru ca fiecare persoana isi doreste sa poata consuma cele mai bune alimente naturale, care sa nu contina nici un fel de substante chimice.

Ei bine insa, trebuie mentionat faptul ca atat in piete cat si in supermarket-uri se gasesc atat produse despre care se spune ca sunt naturale, dar se gasesti si produse bio – organice, iar intre aceste doua categorii de produse trebuie precizat faptul ca exista anumite diferente.

Atunci cand discutam despre produsele despre care se spune ca sunt naturale, si ca sunt facute numai din plante (fructe, radacini, frunze, etc.), trebuie mentionat faptul ca acestea tot contin substante chimice sintetice.

De ce? Pentru ca in primul rand plantele respective au fost tratate cu fel si fel de substante chimice, iar aceste substante chimice ai trecut si in produsul finit.

Apoi, putem sa ne dam seama foarte clar de faptul ca anumite produse despre care se spune ca sunt naturale, nu sunt tocmai naturale, iar aici putem da drept exemplu sucul de rosii, despre care desi credem ca este natural, el nu este tocmai natural datorita faptului ca are in compozitia sa diferiti conservanti.

Un amanunt interesant este acela ca de foarte multe ori producatorii folosesc termenul de produs natural, tocmai deoarece isi doresc sa atraga un numar foarte mare spre produsele lor, iar acestea au o compozitie foarte mica de produse naturale.

Ei bine, cea de a doua categorie de produse spre care ne putem indrepta atentia in piete sau in supermarket-uri este aceea a produselor bio – organice, care sunt realizate in totalitate din ingrediente naturale, de regula din plante.

Plantele respective care au fost folosite in scopul obtinerii produselor bio – organice au fost cultivate in ferme organice, acolo unde nu s-au folosit ingrasaminte sau pesticide chimice.

Apoi, plantele au fost pastrate in conditii de maxima strictete si nu au intrat in contact cu alte materii prime non – organice. Dupa aceea ele au fost transportate in cele mai speciale si sigure conditii pana la procesator, dupa care au fost supuse procesului de productie, fara a fi amestecate cu nici un conservant, colorant, stabilizator sau orice alt ingredient sintetic.

Deci, putem spune ca produsele bio – organice sunt acele produse obtinute 100% din plante naturale, iar acest gen de produse se deosebeste de celelalte produse despre care se spune ca sunt naturale, deoarece au eticheta pe care este prezent termenul “organic”.

Asadar, atunci cand vine vorba despre produsele naturale, acestea pot sa fie bio – organice si de cea mai buna calitate, naturale 100%, sau pot fi produse care sa aiba in compozitia lor doar un mic procent din ingredientele naturale la care ne asteptam.

Tocmai de aceea, atunci cand trebuie sa ne cumparam produse alimentare si nu numai, trebuie sa fim foarte atenti la etichetele produselor.

0 Shares
You May Also Like