De ce nu ar trebui copiii sa foloseasca telefoanele mobile?

De ce nu ar trebui copiii sa foloseasca telefoanele mobile?

0 Shares
0
0
0

De ce nu ar trebui copiii sa foloseasca telefoanele mobile?
Din moment ce ai un telefon mobil, in mod categoric ai si tot felul de accesorii telefoane. Acestea sunt deosebit de utile atunci cand vrei sa-ti folosesti telefonul sau cand vrei sa te bucuri la maxim de capacitatile acestuia.

Pe piata se gasesc tot felul de accesorii telefoane, insa e important sa le cumperi pe cele care sunt mai potrivite pentru telefonul pe care il ai. Daca vrei sa cumperi online accesorii, intra pe site-ul Magazingsm.ro. Aici vei gasi tot ce te intereseaza.

Telefoanele mobile inteligente nu ar trebui sa fie folosite de copii. Ne referim in mod deosebit la copiii care au sub 12 ani. Din nefericire insa, tot mai multi parinti le cumpara copiilor telefoane la varste foarte fragede. Telefonul mobil poate afecta viata micutilor. Vom vorbi despre motivele pentru care ele ar trebui sa nu fie puse in mana micutilor de la varste fragede.

[adsenseyu1]

Dependenta

Telefoanele mobile dau dependenta la orice varsta. Cand esti adult, mai poti face ceva sa scapi de dependenta, deoarece poti deveni constient de ceea ce se intampla. Copiii insa, isi dau seama mai greu de cat de daunatoare este dependenta de telefoanele mobile. Evita sa-ti faci copilul dependent de smartphone. Nu te lasa impresionat de lacrimile micutului tau atunci cand vreau un telefon inteligent, ci gandeste-te la cat rau ii faci.

Radiatii

Subiectul acesta e dezbatut adesea. Specialistii spun ca radiatiile emise de telefoanele mobile in mod clar afecteaza creierul. Mai mult decat atat, in anul 2011, Organizatia Globala pentru Sanatate a clasificat in categoria de risk 2B telefoanele mobile, ceea ce inseamna ca ele pot avea efect cancerigen. Asadar, tine-le departe de copilul tau.

Lipsa de somn

Multi dintre parinti, fac marea greseala de a cumpara celor mici telefoane inteligente pentru a fi cuminti si pentru a nu avea grija lor. Total gresit.  Copiii raman de multe ori nesupravegheati si folosesc telefoanele mobile mult mai mult decat ar trebui, fapt pentru care de multe ori sunt privati de somn. O mare parte din copiii cu smartphone au gadgeturile cu ei cand merg la somn, ceea ce poate insemna faptul ca acestia seara, cand se baga in pat pot pierde ora bune cu ochii in telefon. Ca parinte, trebuie sa ai grija in privinta acestui aspect.

[adsenseyu1]

Agresivitate

Din moment ce copiii nu sunt supravegheati cand folosesc telefoanele mobile, ei viziteaza tot felul de site-uri cu continut nepotrivit pentru varsta lor. Astfel, ajung sa se uite la tot felul de scene de violenta fizica si sexuala, ceea ce ii face sa fie agresivi.

Ca parinte trebuie sa te gandesti de mai bine de 2 ori inainte de a-i cumpara copilului tau un telefon mobil. Acestea sunt doar o mica parte din motivele pentru care nu trebuie sa-i cumperi micutului tau un telefon inteligent.

Daca acesta are neaparata nevoie de un telefon mobil, poti opta pentru un telefon pentru copii, un telefon cu ajutorul caruia sa poata initia si primi apeluri, nu un telefon cu o multime de functii si aplicatii.

0 Shares
You May Also Like