Ce este un motor submersibil?

0 Shares
0
0
0

Dintre toate tipurile de pompe, pompele pentru ape murdare sunt ideale pentru scoaterea apei din pivnite, garaje sau pasaje subterane. Astfel de pompe ape reziduale sunt excelente pentru pomparea de lichide care contin substante biologice, corpuri fibroase sau resturi animale.In cele ce urmeaza, vom discuta cateva lucruri despre ce este si cum functioneaza un motor submersibil.

Un motor submersibil este un motor electric care poate functiona in timp ce este scufundat in apa. Acest motor sigilat se gaseste, de obicei, in pompe. Atat pompele de epuizment, cat si cele pentru puturi folosesc un astfel de motor submersibil pentru a alimenta cu energie electrica mecanismul de pompare utilizat in sistem. Datorita scufundarii in apa, este esential ca toate conexiunile electrice sa fie facute etans pentru a preveni intrarea apei la motor si pentru a-i proteja, astfel, pe toti cei care lucreaza pe unitate.

Orice put de apa obisnuit se bazeaza pe un motor submersibil pentru a extrage apa. Motorul este atasat la o pompa si coborat in bazinul putului. Cei mai multi specialisti ataseaza un cablu mic pompei pentru a o duce jos, in timp ce altii, pur si simplu, o coboara prin intermediul cablului electric. In ambele cazuri, atat pompa, cat si motorul sunt scufundate in apa. Un furtun montat la capatul pompei trimite apa in sus, in afara putului, atunci cand motorul submersibil este pornit.

Pompa de epuizment obisnuita, care se gaseste intr-un subsol, functioneaza asemanator cu o supapa de toaleta. Pompa, conectata la un motor submersibil, este plasata intr-o groapa mica, in cea mai joasa zona a subsolului. Pe masura ce apa umple aceasta groapa, un plastic flotor, foarte asemanator cu un flotor de rezervor de toaleta, se ridica cu apa si activeaza comutatorul de pe pompa. Pompa trimite apa in sistemul de conducte al cladirii si mai apoi in canalizare prin intermediul furtunului conectat. Intr-o cladire mare, pot exista mai multe pompe situate la subsol.

Acest design cu motorul electric este esential datorita avantajului de a impinge mai degraba decat de a trage lichidul. O pompa este capabila sa impinga o cantiate mult mai mare de lichid, decat sa traga, motorul necesitand ca pompa sa fie plasata la sursa lichidului. Folosit in aceasta maniera, o pompa este capabila sa lucreze eficient cu un motor mult mai mic. Acest lucru duce la mai putina energie electrica consumata, o functionarea a motorului mult mai buna, precum si o capacitate crescuta a pompei in privinta cantitatii de apa scoase intr-un timp scurt.

Motorul submersibil obisnuit prezinta in interior un cauciuc sponginos care mentine uscarea pompei. Acest cauciuc este inlaturat atunci cand se fac reparatii la pompa sau la motor, acesta fiind inlocuit dupa ce repararea este gata. Acest lucru permite pompei sa functioneze pentru o perioada mai mare de timp fara sa fie deteriorata de apa. Multe motoare submersibile ofera ani de functionare neintrerupta.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea de pompe pentru ape murdare, nu ezitati sa accesati http://www.shop-einstal.ro/.

0 Shares
You May Also Like