De ce automatizarea incalzirii casei tale este cea mai confortabila si buna solutie?

De ce automatizarea incalzirii casei tale este cea mai confortabila si buna solutie?

0 Shares
0
0
0

A sosit momentul sa nu iti mai faci griji cu privire la temperatura din casa ta, in special in sezonul rece. Automatizarea casei face posibila obtinerea confortului prin automatizarea gestionarii incalzirii.

Indiferent de tipul de incalzire utilizat, exista o solutie: gaz, petrol, electric, incalzire prin pardoseala sau chiar o soba cu peleti.

Automatizarea incalzirii: ce castigi?

Vei gasi mai multe modalitati de a castiga confort cu sistemul tau de incalzire. Casa ta inteligenta se adapteaza ritmului tau de viata si desi, sunt destul de universale, este posibil ca exemplele de mai jos sa nu fie relevante pentru toata lumea:

  • Ajungi si controlezi temperatura fiecarei camere de pe smartphone.
  • Reduci temperatura in fiecare noapte si o cresti dimineata in functie de ora in care te trezesti.
  • Reduci temperatura atunci cand toata lumea este departe de casa (absenta si/sau vacanta).
  • Adaptezi temperatura fiecarei camere: birou incalzit in timpul saptamanii, dar nu si in weekend, de exemplu.
  • Opresti incalzirea cand o fereastra este deschisa pentru ventilatie.

Automatizeaza-ti termostatul

Daca instalatia ta actuala are deja un termostat de camera care iti permite sa programezi temperatura casei tale, exista sanse mari ca acesta sa poata fi inlocuit cu o solutie conectata.

Cum se alege un termostat conectat?

Punctul esential consta in compatibilitatea cu caloriferul tau. Verifica cu atentie acest punct, deoarece nu toate termostatele sunt compatibile cu toate caloriferele. Daca esti pe cale sa schimbi caloriferul, acest punct poate fi un punct determinant in alegerea ta.

Automatizarea incalzirii prin pardoseala

Adesea, proprietarii sistemelor de incalzire prin pardoseala isi pun intrebarea despre posibilitatea conectarii incalzirii prin pardoseala.

Acest sistem este destul de popular deoarece are avantajul ca nu trebuie sa instaleze calorifere inestetice si voluminoase in casa. In plus, iti ofera un confort semnificativ: ai intotdeauna picioarele calde.

Podeaua incalzita hidraulic

Incalzire prin pardoseala hidraulica este un sistem bazat pe un circuit de apa calda ascuns in pamant. O retea de tuburi flexibile ruleaza pe intreaga suprafata a camerei. Tuburile sunt asezate pe placi termoizolante si acoperite cu o sapa turnata, apoi cu o acoperire cu podea. Apoi, caldura apei care trece prin tuburi va creste temperatura din camera. Sapa va permite o distributie omogena a temperaturii, dar si sa aiba o suprafata plana pentru instalarea pardoselii alese (covor, gresie, parchet).

Incalzire electrica prin pardoseala

In cazul unei  incalziri electrice prin pardoseala, caldura nu este furnizata de tuburi de apa fierbinte, ci de un circuit de rezistente electrice la sol.

Acestea sunt acoperite cu placi de izolare si ruleaza pe intreaga suprafata a camerei pentru caldura distribuita si uniforma. Instalatia este conectata la reteaua electrica a casei sau a cladirii.

Fii sigur ca acest sistem de incalzire, fie el hidraulic sau electric, este complet automatizat.

In majoritatea cazurilor, podelele incalzite pot fi controlate de un termostat Salus de camera furnizat instalatiei. Poti alege unul sau mai multe termostate, in functie de configuratia casei, facand astfel posibila gestionarea mai multor zone.

0 Shares
You May Also Like