Cum se amaneteaza bunurile?

Cum se amaneteaza bunurile?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre exista o multime de persoane care nu au o situatie financiara foarte buna, asa ca aceste persoane trebuie sa gaseasca mereu solutii pentru a face rost de bani atunci cand se afla in impas.

Cei mai multi dintre cei care nu au banii necesari pentru a-si plati ratele, pentru a-si cumpara hrana sau pentru diferite alte activitati, aleg sa ceara ajutorul familiei sau prietenilor, in speranta faptului ca nu se vor lovi de un refuz.

Exista si situatii in care cei care solicita ajutorul familiei nu primesc banii de care au nevoie, asa ca trebuie sa caute alte solutii pentru a-si rezolva problemele.

Cele mai multe persoane care incep sa caute solutii de imprumut rapid, se vor orienta mai mult ca sigur spre diferitele Institutii Financiare Nebancare din Romania, pentru ca acestea ofera sume de bani cu imprumut foarte usor.

Pentru a obtine un asemenea imprumut, este suficient ca persoanele care isi doresc imprumutul, sa aiba o vechime de minim trei luni de zile la locul de munca, si sa nu aiba datorii mari catre stat.

Partea urata a acestor imprumuturi este aceea ca persoanele care obtin sumele de bani dorite, au apoi de platit dobanzi uriase, lucru care face ca de foarte multe ori oamenii sa plateasca de doua ori valoarea creditului.

Tocmai acesta este si motivul pentru care toti cei care au nevoie de o suma de bani nu foarte mare, si pentru o perioada scurta de timp, se pot gandi sa isi incerce norocul la o casa de Amanet bijuterii.

O astfel de idee ar fi foarte inteleapta, pentru ca toate casele de amanet le ofera posibilitatea oamenilor sa isi amaneteze bunurile, iar de regula, casele de amanet ofera sume importante pentru cei care gireaza cu bijuterii.

Odata ce oamenii ajung la casa de amanet cu bijuteriile pe care isi doresc sa le amaneteze, acestea vor fi evaluate de catre personalul casei de amanet, iar in functie de starea in care se prezinta bijuteriile, personalul casei de amanet vine cu o propunere.

In conditiile in care persoanele care isi doresc sa isi amaneteze bijuteriile sunt de acord cu suma propusa de catre cei de la casa de amanet, se trece la urmatorul pas si anume la redactarea contractului de amanet, iar daca nu, clientul isi poate lua bijuteria si poate pleca.

In cazul in care se ajunge la o intelegere si se semneaza contractul de amanet, trebuie mentionat faptul ca acesta se poate intinde pe o perioada cuprinsa intre 5 si 30 de zile, iar clientul poate sa beneficieze chiar si de o perioada de gratie de cateva zile.

La cererea clientului, daca acesta nu a reusit sa adune suma de bani pe care trebuie sa o achite pentru a-si recupera bijuteriile, contractul de amanet se va putea extinde, insa cu conditia recalcularii comisionului.

Daca insa, clientul reuseste sa adune mai rapid banii pentru a-si plati datoria, atunci acesta poate oricand sa plateasca suma de bani imprumutata, si sa isi recupereze bijuteriile amanetate.

Doar in cazul in care clientul nu isi plateste datoria nici in ultima zi a perioadei de gratie, isi va pierde bijuteria amanetata.

0 Shares
You May Also Like