Cum se alege un mixer pentru mortar si vopsea?

Cum se alege un mixer pentru mortar si vopsea?

0 Shares
0
0
0

Te-ai saturat sa iti obosesti bratele amestecand vopselele, tencuielile, mortarele sau chiar betonul? Alege un mixer electric, o tija echipata la capat cu o elice este responsabila pentru amestecarea fara efort a tuturor produselor lichide. Urmeaza ghidul pentru a afla totul despre mixerele de vopsea.

Caracteristici importante

  • Putere
  • Greutate
  • Ergonomie
  • Capacitate maxima de amestecare

Functionarea si utilitatea unui mixer

Ce se poate amesteca cu un mixer

Principiul de functionare al unui mixer mortar si vopsea Alpin nu ar putea fi mai simplu: un motor are o tija cu o paleta echipata la capatul ei.

Conceput pentru a amesteca cat mai eficient un component lichid sau semilichid: lipici, vopsea,  tencuiala, mortar, beton etc., mixerul face produsele perfect omogene si contribuie la aplicarea corecta a acestora. Astfel, vopseaua neamestecata sau acoperirea cu pulbere slab preparata poate deveni rapid un cosmar de aplicat si poate duce la un rezultat final slab.

Alegerea mixerului in functie de utilizare

Daca ai nevoie de un mixer pentru o vopsea ocazionala, este suficient un simplu mixer de vopsea montat pe un burghiu.

Pentru lucrari mai frecvente, in caz de renovare, de exemplu, in cazul in care cauti un instrument versatil pentru pregatirea diferitelor acoperiri, alege un mixer de minim 1300 W, cu o tija echipata cu paleta, care iti va permite sa amesteci vopsea, tencuiala, mortar si lipici fara dificultate. Opteaza pentru un start usor si/sau un variator de viteza pentru un confort mai bun al utilizatorului.

Ce caracteristici sa pastreze pentru ce munca

Fie ca trebuie sa amesteci vopsea sau mortar, mixerul trebuie sa aiba caracteristici diferite. Sa aflam impreuna criteriile de selectie pe care sa le cunosti.

  • Putere: in functie de vascozitatea produsului de amestecat

Sa vorbim mai intai despre vascozitate! Fara a intra intr-o clasa de fizica, este vorba de rezistenta unui material la curgere: cu cat este mai vascos, cu atat este mai dificil sa fie amestecat. Un lac sau o vopsea necesita putin efort, dar un beton sau ipsos, foarte mult! Prin urmare, ai nevoie de o anumita putere in functie de munca ta. Puterea unui mixer variaza de la 800 la peste 8.000 de wati pentru modelele profesionale. Daca doresti un instrument versatil care sa-si faca treaba si sa iti permita sa lucrezi cu toate materialele, vizeaza cel putin 1.300 de wati .

  • Capacitate de amestecare

In al doilea rand de calculat este sa determini capacitatea de amestecare: este indicata in kilograme pe produse si indica greutatea maxima pe care o poti amesteca fara a risca supraincalzirea motorului.

  • Viteza de rotatie: de la 500 la 700 rpm

In cele din urma, un mixer se caracterizeaza prin viteza de rotatie, in rotatii pe minut. Modelele de varf depasesc 700 de rotatii pe minut, dar 500 de rotatii sunt perfect potrivite pentru orice utilizare, cu conditia ca motorul sa fie de calitate.

Un pic mai mult pentru modelele echipate cu un variator electric care sa permita alegerea turatiilor: viteza lenta pentru materiale vascoase precum tencuiala sau rapida pentru vopsire de exemplu

0 Shares
You May Also Like