Cum aleg un service auto pentru masina mea?

Cum aleg un service auto pentru masina mea?

0 Shares
0
0
0

Asa cum fiecare persoana are nevoie sa mearga uneori la medic, la fel si o masina trebuie sa ajunga intr-un service auto. Asa cum soferul masinii poate merge intr-o clinica medicala pentru analize medicale de rutina, asa poate ajunge o masina intr-un service auto cu statie itp Cluj Napoca 2021 pentru revizii sau pentru o inspectie tehnica periodica.

Alegerea unui service auto poate fi o misiune dificila pentru un sofer, mai ales atunci cand acesta isi cumpara pentru prima data un autoturism. Este nevoie sa tina cont de mai multe detalii importante, astfel incat sa se asigure de faptul ca face alegerea corecta.

  1. Recomandari

Cu siguranta, soferii care se intreaba “Cum sa aleg un service auto pentru masina mea?”, vor cere recomandarile prietenilor si ale cunoscutilor, pentru a fi indrumati catre un service auto profesionist din oras, unde lucreaza doar mecanici profesionisti.

Atunci cand insa nici cei cunoscuti nu pot face o recomandare, soferii cu siguranta isi vor indrepta atentia spre diferite grupuri pe retelele de socializare sau spre diferite forumuri, cu scopul de a afla cat mai multe informatii cu privire la service-urile auto din oras.

  1. Vizita la service

Apoi, cu siguranta dupa ce soferii primesc recomandari sau dupa ce se uita la mai multe recenzii online, vor ajunge la concluzia ca trebuie sa isi duca masina intr-un service auto care este cel mai recomandat si care are doar recenzii pozitive.

Urmatorul pas consta intr-o vizita cu masina in service, dat fiind faptul ca odata ce ajung la fata locului, acestia pot vedea daca este ordine in service, daca mecanicii au la dispozitie scule si unelte necesare si truse de chei si alte cele necesare pentru a-si putea desfasura activitatea fara probleme.

Totodata, in momentul in care ajung cu masina intr-un service auto, soferii trebuie sa se asigure ca se informeaza in ceea ce priveste piesele de schimb pe care le folosesc mecanicii de la service, pentru a repara masinile pe care le lasa clientii in service.

De exemplu, exista service-uri auto care aleg sa lucreze doar cu piese noi si cu piese originale, iar acesta este un mare avantaj dat fiind faptul ca o piesa auto noua si originala este mult mai buna din punct de vedere calitativ, decat o piesa second hand sau decat o piesa aftermarket.

Fireste, si costurile reparatiei vor fi mai mari, insa calitatea serviciului prestat merita toti banii, mai ales atunci cand intr-un astfel de service isi desfasoara activitatea doar mecanici experimentati.

In schimb, alte service-uri auto lucreaza si cu piese second hand pe care clientii le pot cumpara de la dezmembrari sau de oriunde altundeva. Alte service-uri nu lucreaza cu asemenea piese.

  1. Garantie

Exista service-uri auto care ofera garantie pentru reparatiile efectuate, in timp ce alte service-uri nu ofera garantie. In mod evident, ar trebui sa fie ales un service auto renumit din oras, care ofera garantie pentru reparatiile efectuate, iar aici includem atat manopera cat si calitatea piesei.

  1. Exista statie itp?

Aceasta este o intrebare foarte importanta. Unele service-uri auto au si statie itp, astfel ca soferii care merg cu masina la service-ul respectiv, vor avea siguranta ca vor trece fara emotii inspectia, din moment ce cei mai buni mecanici din service-ul respectiv le-au reparat masinile.

In plus, intr-un service cu statie itp pot fi verificate si noxele masinii, chiar daca aceasta ajunge in service pentru alte probleme, nu neaparat pentru inspectie tehnica periodica.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le aiba la cunostinta persoanele care tocmai ce si-au cumparat un autoturism, iar in clipa de fata se afla in cautarea unui service auto in care sa isi duca masinile la revizii, si pentru eventuale reparatii atunci cand este nevoie.

0 Shares
You May Also Like