Cum sa iti alegi aerul conditionat

Cum sa iti alegi aerul conditionat?

0 Shares
0
0
0

Vara este aici sau pe cale sa vina, suferiti de caldura si va intrebati cum sa alegeti aparatul de aer conditionat potrivit pentru a va racori casa?

Ati nimerit pe pagina potrivita. In acest ghid despre cum sa alegi un aparat de aer conditionat, vei descoperi aspectele de baza pe care trebuie sa le iei in considerare.

La final, veti putea alege aparatul de aer conditionat ideal pentru un confort maxim in cele mai calduroase perioade ale anului, cum ar fi un aparat aer conditionat Yamato Optimum 12000 Btu YW12IH1, Wi-fi, A++, filtru carbon activ!

Cate BTU-uri ar trebui sa aiba aparatul de aer conditionat

Termenul BTU – prescurtare de la British Thermal Unit (unitate termica britanica) – este utilizat pentru a indica puterea aparatului de aer conditionat. Dar cati BTU trebuie sa aiba aparatul de aer conditionat pentru a raci camera in mod corespunzator?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, este necesar mai intai sa se masoare suprafata in metri patrati a camerei care urmeaza sa fie climatizata, presupunand ca o putere medie de 350 BTU/h este in mod normal necesara pentru a raci un metru patrat de suprafata intr-o camera cu o inaltime comuna de aproximativ 2,7 metri.

Odata calculati metri patrati ai incaperii, inmultiti pur si simplu valoarea obtinuta cu 300-350 pentru a obtine echivalentul in BTU. De exemplu, un aparat de aer conditionat de 15.000 BTU pana la 17.500 BTU este suficient pentru a raci o camera de 50 de metri patrati. De asemenea, puteti consulta urmatoarea lista:

 • Camera de la 0 la 10 metri patrati: aparat de aer conditionat de 5.000 BTU;
 • Camera de 10 pana la 15 metri patrati: aparat de aer conditionat de 7.000 BTU;
 • Camera de 15 pana la 25 de metri patrati: aparat de aer conditionat de 9.000 BTU;
 • Camera de 25 pana la 40 de metri patrati: aparat de aer conditionat de 12.000 BTU;
 • Camera de 40 pana la 50 de metri patrati: aparat de aer conditionat de 15.000 BTU;
 • Camera de 50 pana la 60 de metri patrati: aparat de aer conditionat de 18.000 BTU.

Bineinteles, se pot face calcule stiintifice pentru a determina cu mai multa precizie cantitatea de putere necesara. Aceste calcule iau in considerare mai multi factori, printre care:

 • Numarul de aparate electrice din locuinta;
 • Numarul de persoane din gospodarie;
 • Total metri patrati ai casei;
 • Tipuri de corpuri de iluminat;
 • Expunerea cladirii;
 • Izolarea termica a peretilor.

Aparate de aer conditionat portabile

Acestea sunt clasicele aparate de aer conditionat portabile, care aspira aerul cald din incapere si il expulzeaza printr-un tub care trece printr-o fereastra deschisa sau printr-o gaura de iesire. Acestea au un consum ridicat de energie, sunt destul de zgomotoase si racesc putin.

Aparate de aer conditionat portabile cu split

Acest tip de aparat de aer conditionat este foarte zgomotos si este format din doua elemente unite printr-un tub prin care trece lichidul de racire. Ca si in cazul unitatilor monobloc portabile, acestea trebuie instalate in apropierea unei ferestre, cu pierderile de caldura aferente.

 

0 Shares
You May Also Like