Cum ne alegem farfuriile?

Cum ne alegem farfuriile?

0 Shares
0
0
0

Inainte sa cumperi farfurii de pe Shopu.ro pentru acasa, cu siguranta este indicat sa cunosti cateva detalii foarte importante, care te pot ajuta sa faci cele mai bune alegeri, motiv pentru care te invitam sa parcurgi alaturi de noi acest articol.

In primul rand, atunci cand trebuie sa cumperi farfurii pentru acasa, trebuie sa tii cont de materialul din care acestea sunt fabricate. Exista factori precum rezistenta la temperaturi inalte, durabilitatea, rezistenta la lovituri, senzatia la atingere, plus multi alti factori; care toti depind de calitatea materialului din care sunt fabricate farfuriile.

Daca la inceput, primele farfurii erau fabricate din lut, odata cu trecerea timpului lucrurile au evoluat foarte mult iar astazi farfuriile pot fi confectionate din mai multe materiale.

Unul dintre cele mai rezistente materiale care se foloseste pentru fabricarea farfuriilor este portelanul, care a fost fabricat pentru prima data in China. Acesta este un material ceramic deosebit de rezistent, care se obtine prin ardere la temperaturi foarte ridicate ale unei paste de cuart, de caolin si de feldspat alatur de adaosuri si de alte componente.

Ceramica este un alt material care se foloseste pentru fabricarea farfuriilor, iar aceste farfurii din ceramica sunt mai grele decat cele din portelan. De mentionat este faptul ca aceste farfurii din ceramica nu reprezinta o alegere inspirata atunci cand ai musafiri, insa le poti folosi chiar si in cuptorul cu microunde cand incalzesti mancare, sau in masina de spalat vase.

Poti alege sa iti indrepti atentia spre farfurii din opal, care sunt mult mai rezistente (de 5 ori mai rezistente) decat ceramica. Aceste farfurii nu sunt recomandate pentru mese formale dar sunt ideale pentru mese restranse in familie. Ele sunt rezistente la temperaturi foarte ridicate si le poti folosi cand vrei sa incalzesti mancarea la microunde.

Atunci cand vrei sa alegi farfurii pentru acasa poti opta pentru cele din sticla, care pot fi pictate manual sau transparente. Acestea sunt insa foarte sensibile si este necesara manipularea lor cu o foarte mare atentie.

Mai poti alege farfurii din lut, care au un aspect rustic si sunt ideale pentru evenimentele cu o asemenea tematica, sau pentru o masa de Craciun in familie.

Tipul farfuriilor conteaza foarte mult. Poti alege sa iti indrepti atentia spre farfurii pentru supa, poti alege de-asemenea farfurii plate, in functie de felul de mancare pe care il servesti celor care iau masa.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont cand alegi farfuriile de pe Shopu.ro il reprezinta dimensiunile acestora. Trebuie sa alegi farfurii de dimensiuni medii, astfel incat sa fie usor de depozitat.

Atunci cand vrei sa cumperi farfurii pentru acasa, pana si culoarea conteaza. Fiecare are propriile preferinte, astfel ca poti alege farfurii cu imprimeu floral, poti alege farfurii intr-o singura culoare, etc.

Pretul conteaza de-asemenea foarte mult, iar in functie de calitatea materialului din care sunt fabricate farfuriile, in functie de elementele decorative si brandul producator, pretul acestora poate fi mai mare sau mai mic.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le ai in vedere in momentul in care intentionezi sa iti cumperi farfurii pentru acasa.

0 Shares
You May Also Like