Cum curat dupa explozia unui bec economic?

Cum curat dupa explozia unui bec economic?

0 Shares
0
0
0

Cum curat dupa explozia unui bec economic?Becurile economice sunt considerate cele mai sigure, iar consumul de energie de care au nevoie ca sa lumineze este unul redus. Totusi, atunci cand sunt sparte, becurile ecologice fluorescente pot deveni un pericol atat pentru tine cat si pentru caminul tau.

Chiar daca sunt benefice pentru factura de energie, becurile economice nu incanta toti oamenii deoarece acestea contin mercur. Asadar, in cazul in care anumite becuri economice din casa dumneavoastra se sparg, acestea trebuie curate cu foarte mare grija comparativ cu cele incandescent.

Chiar daca necesita foarte mult timp ca sa atinga luminozitatea maxima, becurile fluorescente sunt pe baza de mercur, iar acest lucru trebuie sa va determine sa luati cateva masuri de precautie cand le curatati.

De asemenea vaporii de mercur care sunt continuti de becurile ECO pot avea efecte toxice asupra sistemului nervos daca nu sunt curatati in timp. Comparativ cu un termometru, un bec fluorescent contine doar o sutime din cantitatea de mercur care se regaseste in acesta, iar curatarea lui corespunzatoare este doar o masura de siguranta.

In primul rand, dupa ce un bec fluorescent s-a spart, trebuie sa evacuati complet camera, incluzand si animalele de companie. Dupa ce ati indeplinit aceasta masura de siguranta, trebuie sa dechideti o fereastra zece minute, timp in care vei parasi camera. In acest interval de timp vapoii de mercur vor putea sa se evapore. De asemenea trebuie sa opresti aerul conditionat, ventilatorul sau sistemele de acest tip.

Un alt pas pentru curatarea becului spart este strangerea materialelor necesare pentru efectuarea procesului de curatare. Acestea ar putea fi: banda adeziva, o bucata de carton sau hartie foarte groasa, un borcan de sticla cu capac si prosoape de hartie care au fost umezite bine.

Pentru o curatare sigura trebuie sa folositi banda adeziva. Cu ajutorul acesteia puteti colecta majoritate fragmenetelor de sticla care au rezultat in urma socului mecanic. Aceste bucati de sticla trebuie puse in borcanul cu capac ca si celelalte resturi.

In cazul in care esti o persoana comoda, ar fi bine sa folosesti aspiratorul, chiar daca acest lucru nu este indicat in cazul strangerii resturilor unui bec fulorescent spart. Insa, daca nu poti curata fara ajutorul lui, trebuie sa tii ferestra deschisa pe durata aspirarii.

Dupa ce ai terminat de aspirat, pune punga din aspirator intr-un repcipient care poate fi foarte bine inchis. De asemenea, in cazul in care nu ai utilizat aspiratorului, indicat ar fi sa puneti resturile becului intr-un recipient care poate sa fie foarte bine inchis, spre exemplu o punga rezistenta de plastic care prezinta sistem de inchidere sau un borcan cu capac.

Dupa ce esti sigur ca ai curatat foarte bine zona, scoate resturile becului afara unde pot ramane sa se aeriseasca pana cand vor fi duse la un magazin de reciclari. Este recomandat sa nu se arunce partile sparte ale becului la gunoi deoarece mercurul din ele devine o sursa de poluare. Daca este posibil, poti aerisi incaperea in care s-a spart becul pentru o ora si nu reporni aparatul de aer conditionat.

Dupa ce ai terminat de curatat si de aerisit, spala-te foarte bine cu apa si cu sapun pe maini.

0 Shares
You May Also Like