Cum alegi rochia ideala?

Cum alegi rochia ideala?

0 Shares
0
0
0

Fara doar si poate, rochia este cea mai importanta piesa vestimentara pentru orice femeie, asa ca in cele ce urmeaza vom discuta despre cum se alege rochia ideala din multimea de rochii dama.

La prima vedere nu pare foarte greu sa alegi o rochie, pentru ca te gandesti ca intrii rapid in magazin, vezi rochia care iti place, o probezi si o cumperi. Totul pare atat de simplu, insa cu siguranta nu este atat de simplu precum pare.

Trebuie ca mai intai de toate sa tii cont de silueta ta. Exista femei care au silueta in forma de mar, silueta in forma de para, exista femei cu silueta de clepsidra, exista femei care au un corp atletic, asa ca in functie de forma corpului trebuie sa iti alegi rochia.

Un alt amanunt foarte important de care trebuie sa tii cont este legat de tipul evenimentului la care vei purta rochia. Daca intentionezi sa porti rochia la un eveniment de gala, atunci cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia spre o rochie de gala.

In cazul in care trebuie sa iti alegi o rochie pentru a participa la o nunta, atunci trebuie sa tii cont si de rolul pe care il ai la nunta respectiva. Daca esti nasa, cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia spre o rochie speciala, o rochie cat mai eleganta care sa se potriveasca cu crolul pe care il ai pentru ca dupa mireasa tu vei atrage cele mai multe priviri.

In schimb, daca esti o simpla invitata la nunta, atunci iti poti indrepta atentia spre o rochie de ocazie, care cu siguranta va fi mai mult decat perfecta.

Este foarte important deasemenea sa tii cont de ora de la care se va desfasura evenimentul, pentru ca exista evenimente care se desfasoara pe timpul zilei sau evenimente care se desfasoara pe timpul noptii. Asta inseamna ca iti poti alege o rochie de zi sau o rochie de seara in functie de acest aspect. Rochiile de seara sunt mai elegante decat cele de zi.

Materialul din care este croita rochia are deasemenea o importanta foarte mare, asa ca de exemplu daca trebuie sa porti rochia pe timpul sezonului rece, trebuie sa te orientezi spre o rochie din catifea.

Daca trebuie sa porti rochia vara, in zile caniculare, atunci o rochie din voal sau o rochie din dantela reprezinta cea mai buna solutie. Chiar si o rochie frumoasa din dantela poate reprezenta o solutie buna.

Culoarea rochiei este deasemenea foarte importanta. Trebuie sa iti indrepti atentia spre o culoare a rochiei care sa te scoata ij evidenta intr-un mod placut.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti alegi rochia perfecta. De precizat este ca in functie de rochia pe care o alegi, trebuie sa iti alegi incaltamintea pentru a-ti completa tinuta, si mai trebuie deasemenea sa iti indrepti atenta spre acccesorii (o geanta plic, bijuterii). Chiar si coafura trebuie sa fie facuta in functie de rochia aleasa, pentru a avea o imagine perfecta.

 

0 Shares
You May Also Like