Ce semnifica marturiile pentru botez?

0 Shares
0
0
0

In mod traditional, parintii sunt cei care se ocupa de cele mai multe lucruri si sunt cei care organizeaza botezul pentru bebelusul lor, cel caruia ii va fi marcat inceputul vietii in credinta crestina.

In acelasi timp, un astfel de eveniment important reprezinta un motiv intemeiat de a organiza o petrecere imediat dupa ceremonia de crestinare a bebelusului, care are scopul de a sarbatori venirea pe lume a copilului.

Pentru ca acest eveniment important atat din viata lor cat si a bebelusului sa fie foarte bine pus la punct, parintii moderni se gandesc din ce in ce mai des sa opteze pentru achizitionarea unor marturii botez pe care le ofera la final de petrecere tuturor invitatilor care au luat parte atat la ceremonia religioasa de crestinare a bebelusului, cat si la frumoasa petrecere de dupa.

Aceasta traditie interesanta prin care parintii le ofera un mic dar simbolic tuturor oaspetilor care au luat parte la acest eveniment important din viata familiei nou-nascutului este unul foarte – foarte vechi.

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii organizau petreceri atunci cand familia lor se inlultea, iar marturiile de botez au inceput sa apara in Franta mai intai, iar mai apoi ele s-au raspandit si in Italia, dar si in diferite alte tari.

De obicei, in acele vremuri de demult aristocratii europeni erau cei care le ofereau invitatilor celebrele bomboniere drept multumire pentru ca au luat parte la botez.

Spre deosebire de ceea ce stim cu totii ca se intampla in zilele noastre, inainte aceste daruri erau oferite si cu alte ocazii speciale cum ar fi nunti, petreceri aniversare sau intalniri oficiale intre persoanele din inalta societate.

O bomboniera era reprezentata de o cutie care putea sa fie confectionata din tot felul de materiale precum cristal si pietre pretioase, metal sau portelan. In acestea erau puse cele mai gustoase si apetinsante dulciuri. Aceste boboniere aveau rolul de a ii ura viitorului adult sa aiba parte de cat mai multa bogatie si regalitate.

Pe vremuri, aceste marturii ce contineau de fiecare data un numar fix de bomboane sau de migdale glazurate. Se obisnuia ca acestea intotdeauna sa fie prezente in numar de 5, pentru ca se considera in acest fel ca reprezentau atat logevitatea cat si bunastarea, fericirea, sanatatea si nu in ultimul rand, fertilitatea.

Cu toate acestea, in prezent marturiile de botez sunt mult mai diversificate in comparatie cu acele marturii din timpurile vechi despre care am discutat anterior.

Este si normal ca acum sa existe diferite tipuri de marturii de botez dat fiind faptul ca tehnologia avanseaza, la fel ca si creativitatea oamenilor care isi propun mereu sa se autodepaseasca.

In zilele noastre marturiile de botez sunt oferite sub forma diverselor lucruri precum: suzete, ursuleti, brelocuri care pot avea diferite forme (ingerasi, botosei etc.), rame foto de diferite forme si de diferite dimensiuni, suport cadou sau suport lumanari.

Toate aceste daruri le sunt oferite invitatilor de catre parinti atunci cand petrecerea se apropie de sfarsit, iar acestia se pregatesc sa plece acasa de la petrecere. Daca invitatii se afla pe ringul de dans, parintii pot lasa la masa marturiile

0 Shares
You May Also Like