Clinica Medimages are grija de sanatatea ta!

Clinica Medimages are grija de sanatatea ta!

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vine vorba de sanatatea noastra trebuie sa alegem corect oamenii si locurile care ne vor indruma pasii de la o simpla examinare de rutina pana la un tratament riguros si de succes daca este nevoie.

In acest sens, Medimages se doreste a fi un centru modern, specializat pe diagnosticul imagistic al patologiei mamare.

Dotata cu o tehnologie de varf, clinica a obtinut cateva certificari in domeniu, incepand cu anul 2012.

Atentia pe care o acorda pacientilor este impletita cu o experienta vasta a personalului, precum si cu aparatura medicala de ultima generatie.

Astfel, prin dotarea completa si experienta adusa in diverse cazuri, ofera servicii de calitate, prin solutii complete in cazul tuturor problemelor de patologie ale sanului.

Incepand cu ecografia sau mamografia, serviciile stau la dispozitia pacientului oferind solutii in fiecare etapa necesara depistarii si vindecarii problemelor intalnite.

Cancerul mamar se afla inca pe primul loc in patologia oncologica la femeile din tara noastra.

Desi s-a aratat ca incidenta acestuia este in crestere, mortalitatea datorata acestei cauze este in scadere datorita perfectionarii metodelor imagistice de diagnosticare a patologiilor.

Stabilirea diagnosticului de cancer la san este bazata pe o riguroasa examinare clinica urmata de examenele imagistice si bineinteles examenul anatomo-patologic.

Mamografia este metoda principala prin care se poate diagnostica o leziune mamara si singura tehnica imagistica folosita pana in momentul de fata pentru un screening al cancerului de san.

Sensibilitatea examinarii prezinta un grad de 90% iar dimensiunea tumorii, tipul ei de crestere, subtipul patologic si tesutul mamar sunt factori importanti in detectarea si solutionarea problemelor.

Datorita faptului ca ecografia este proiectia suprapusa a tuturor imaginilor date de elementele constitutive ale sanului, uneori, in cazul unui san dens cancerul va fi mai greu de depistat.

Pana in prezent mamografia s-a dovedit a ocupa locul celei mai pretentioase metode de examinare mamara.

Ecografia mamara este o metoda complementara examenului clinic si mamografiei, aducand completari esentiale in diagnosticarea si evaluarea tumorilor existente la nivelul sanului.

Ecografia Doppler a fost posibila odata cu aparitia aparatelor cu o rezolutie inalta si fluxuri lente si astfel studiul patologiei glandei mamare este mai bine realizat.

Ultrasonografia Doppler s-a dovedit a fi prima metoda care a relevat existenta unor modificari insesizabile initial la nivelul fluxului sanguin mamar.

Sonoelastografia este o examinare care se realizeaza impreuna cu ecografia mamara si este capabila sa detecteze diferentele dintre tumorile maligne si cele benigne.

Elastografia aduce informatii greu de depistat si uneori imposibil prin ultrasonografia conventionala, de aceea este o mare realizare in contextul medicinei moderne.

Ecografia abdominala se realizeaza la indicatia medicilor specialisti, in cazul in care apar unele simptome la nivelul organelor interne.

Este o metoda imagistica de explorare cu un spectru foarte larg permitand vizualizarea anumitor organe interne si respectiv problemele existente la nivelul acestora.

Ecografia tiroidiana este metoda imagistica de prima intentie in examinarea glandei tiroide si in prezent este considerata cea mai buna metoda de investigatie in cazul parenchimului tiroidian.

Cu ajutorul ecografiei tiroidiene se poate depista si confirma prezenta unui nodul si totodata se poate diferentia un nodul tiroidian benign de unul malign.

Punctia este o interventie chirurgicala care consta in inteparea tesuturilor care invelesc o cavitate pentru extragerea unui fragment de tesut sau unei cantitati de lichid? si uneori pentru introducerea unor medicamente.

Punctia citologica reprezinta o tehnica de rutina in cadrul operatiunilor necesare interventiilor la nivelul sanului.?

Punctia histologica se refera la biopsia cu un ac gros, care permite prelevarea de fragmente tisulare necesare examenului histolopatologic.

Metoda este practicata pentru prevenirea interventiei chirurgicale in cazul anumitor leziuni.

Realizarea punctiei se face sub ghidajul ecografiei.

Reperajele preoperatorii se realizeaza in urma unui examen ecografic si reprezinta o manevra preoperatorie care sta la baza succesului in cadrul unor actiuni de excizie.

Clipul de marcaj tisular are rolul de a marca o leziune sau a evalua locul de biopsie post chimioterapie sau radioterapie. Clipul este vizibil permanent ecografic si mamografic.

Evacuarea de chisturi reprezinta o metoda prin care sunt inlaturate chisturile. Microchisturile nu reprezinta un mare pericol, iar in cadrul marcochisturilor este necesara tratarea prin punctie aspirativa.

Aparatele medicale de care dispune Clinca Medimages si o echipa de medici specialisti va asteapta cu cele mai noi metode de investigatie si cele mai bune servicii pentru sanatatea dumneavostra!

Convingeti-va, facand o programare la numarul de telefon 0264-440992, sau o vizita in Cluj Napoca , strada Constantin Brancusi, nr 133.

Clinica Medimages are grija de sanatatea ta!

0 Shares
You May Also Like