Cele mai bune motive pentru a bea cafea

0 Shares
0
0
0

A bea cafea, pentru foarte multe persoane din intreaga lume a devenit o rutina zilnica. Unii isi servesc cafeluta fierbinte dimineata, inainte sau dupa micul dejun. Altii nu beau cafea acasa pentru ca prefera sa bea cafea la birou, alaturi de colegi, unde mai stau la povesti.

Alte persoane isi comanda acasa cafea boabe Lavazza oro 1kg, pentru a se bucura de aroma puternica a cafelei, dar si pentru a se bucura de beneficiile acesteia. Cafeaua ofera o multime de beneficii pentru organism, iar in urmatoarele randuri vom prezenta cateva dintre acestea.

Cafeaua neagra previne cavitatile

Cercetatorii din Brazilia au descoperit ca o cafea neagra puternica ucide bacteriile de pe dinti, ceea ce duce la cariile dintilor. Adaugarea de lapte sau zahar la cafea afecteaza acest beneficiu.

Cafeaua poate proteja impotriva bolilor parodontale

Intr-un studiu a fost urmarit consumul de cafea si sanatatea stomatologica a 1.152 de barbati in perioada 1968-1998. Cercetatorii au descoperit ca, cafeaua nu a promovat boala gingiilor si a aratat de fapt un beneficiu protector al acesteia. Acesta este un alt motiv intemeiat datorita caruia oamenii pot alege sa bea cafea.

Cafeaua se poate proteja impotriva melanomului

Un studiu publicat in Journal of the National Cancer Institute a descoperit ca riscul de melanom scade odata cu consumul de cafea si ca acest risc scade cu fiecare cana consumata. Acesta este de-asemenea un motiv intemeiat pentru care cafeaua este o bautura atat de populara la nivel mondial.

Risc de mortalitate prin atac de cord redus

Cercetatorii au descoperit ca cei care beau doua sau mai multe cani de cafea zilnic dupa ce au suferit un atac de cord au cel mai putin risc de a muri de atac de cord. Din acest motiv, cei care isi doresc sa previna un atac de cord, ar putea consuma in fiecare zi, cate una – doua cani de cafea.

Ajuta oamenii sa se inteleaga mai bine cu colegii

Un studiu publicat in Journal of Psychopharmacology a aratat ca angajatii de locurile de munca care consuma cafea au o viziune mai pozitiva asupra sinelui si a altora decat lucratorii din spatiile de lucru care nu consuma cafea. De asemenea, consumul de cafea a sporit participarea la activitatile grupului de lucru.

Reducerea riscului de cancer la ficat

De cancer la ficat mor foarte multi oameni la nivel mondial. Cercetatorii de la USC Norris Comprehensive Cancer Center, in urma mai multor cercetari, au ajuns la concluzia ca persoanele care consuma 1-3 cesti de cafea pe zi au un risc mai mic cu 29% de a dezvolta cancer la ficat (carcinom hepatocelular (HCC), care este cel mai comun tip, in comparatie cu persoanele care nu consuma cafea.

Asadar, acestea sunt doar cateva dintre motivele intemeiate de a bea cafea in fiecare zi. Indiferent ca va comandati de la Espresso Cafe pungi de cafea boabe Lavazza oro 1kg pentru a va prepara cafeluta in fiecare zi acasa, sau ca beti cafea la birou ori intr-o cafenea, tot ce conteaza este sa tineti cont de beneficiile acestei bauturi, si sa beti cafea in fiecare zi. In acest fel, veti preveni aparitia multor afectiuni, dar veti avea si o mai mare energie si o dispozitie mai buna in fiecare zi.

0 Shares
You May Also Like