Ce spune un medic nutritionist despre mesele imbelsugate de sarbatori. Aflam de la Botosaneanul.ro

0 Shares
0
0
0

Mesele au fost pline in aceasta perioada cu fel de fel de bucate traditionale, unele mai gustoase ca altele. Sarmale, cozonaci, friptura, salata de boeuf sau piftie, de la care nu ne-am putut abtine.

Este cunoscut ca in aceasta perioada multe persoane au si ajuns la urgente din cauza excesului de mancare sau bautura, dupa caz. Dupa o perioada in care s-a tinut post, multe persoane au asteptat sa se infrupte din bucatele traditionale.

Insa, nutritionistii atentioneaza si fac un apel catre populatie sa fie mai cumpatati atunci cand vine vorba despre mancare, citim in botosaneanul.ro.

“Oamenii mananca foarte mult ca si cum ar intra zilele-n sac”

Una dintre cele mai mari greseli pe care oamenii o fac in aceasta perioada este ca mananca foarte mult atat acasa cat si atunci cand merg in vizita. Iar sarbatorile inca nu s-au terminat. Urmeaza desigur si Craciunul pe stil vechi.

Pe cat de banal ar parea acest subiect, pe atat de important este mai ales pentru sanatatea noastra.

Iar cu kilogramele in plus nu este de joaca. Pot aparea complicatii ce ne pot schimba foarte mult stilul de viata.

Carmen Galiano, medic sef Sectia Diabet si Boli de Nutritie a Spitalului Mavromati spune ca deviza ar trebui sa fie cumpatarea. Si asta pentru ca sarbatorile trec dar ramanem cu problemele de sanatate si constientizam atunci cand deja este prea tarziu.

De aceea in aceasta perioada recomanda sa nu asociem alimentele grase cu alcool, sa predomine salatele si legumele si nu in utimul rand sa facem miscare.

Constientizand aceste lucruri si fiind mai atenti putem preveni complicatiile.

In special persoanele care au postit trebuie sa fie atente si sa treaca moderat la alimentatia cu carne si lactate. Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi in trustul de presa botosaneanul.ro.

Botosaneanul – noutati care te tin la curent zi de zi

Pentru cei care citesc presa pentru a se informa, pot citi si stirea zilei de la Botosaneanul.

Vor gasi informatii interesante din diferite rubrici precum social, politic, administrativ sau sanatate.

Botosaneanul este mai degraba un ziar de investigatiii ce vine cu informatii atent verificate inainte de a fi publicate. Astfel ca putem avea incredere in ceea ce citim pentru a ne informa.

Comunicate de presa de la institutii publice cu noi legi intrate in vigoare, noi hotarari precum si numarul cazurilor noi de Covid sau ce accidente au mai avut loc pe drumurile din Botosani, toate acestea le puteti citi in acest trust de presa.

Este important sa ne informam din surse de incredere pentru a citi lucruri reale, ce nu ne duc in eroare. Iar Botosaneanul este unul dintre aceste trusturi de incredere de unde ne putem lua zilnic portia de informatie.

Asadar, ce recomanda medicii nutritionisti si de ce trebuie sa tinem cont pentru sanatatea noastra, cum va fi prognoza meteo in urmatoarele zile, ce posturi pentru concursuri s-au mai scos sau ce alte evenimente importante au mai avut loc, aflati din botosaneanul.ro.

0 Shares
You May Also Like