Ce accesorii pentru piscina sa folosesti

Ce accesorii pentru piscina sa folosesti?

0 Shares
0
0
0

Intretinerea regulata este necesara pentru a avea apa curata si sanatoasa a piscinei. Acest lucru face posibila si pastrarea calitatii instalatiilor aferente. Pentru a-ti usura viata, profesionistii au selectat kituri de intretinere a piscinelor. Aceste accesorii piscine diferite sunt potrivite pentru toate tipurile de piscine, fie ele supraterane sau ingropate, gonflabile sau nu.

Imediat ce se intoarce vara, dorinta de a se scufunda in apa propriei piscine devine foarte puternica. O piscina in pamant este adesea solutia luata in considerare, dar necesita lucrari majore si este costisitoare. Piscina supraterana ofera toate bucuriile scalarii, prezentand in acelasi timp numeroase avantaje.

Piscina supraterana: cum se intretine?

In comparatie cu instalarea unei piscine interioare, piscina supraterana este o alternativa economica si simpla. Pentru a garanta buna functionare a piscinei tale si puritatea apei, adopti actiunile corespunzatoare inca din primele zile.

Alegerea piscinelor supraterane este foarte importanta. Fie ca din punct de vedere al materialelor sau al formelor, iti poti adapta piscina la nevoile si dorintele tale fara nici o problema. Dimensiunile variaza adaptandu-se fara probleme gradinii tale. Suprafata mica, medie sau mare va gasi cu usurinta modelul ideal. Sunt disponibile si multe forme: patrate, rotunde, dreptunghiulare si chiar ovale… Modelele rotunde sunt usor de asezat intr-o gradina mica, in timp ce modelele dreptunghiulare ocupa o suprafata mai mare.

Spre deosebire de o piscina interioara, o piscina supraterana nu necesita lucrari de amenajare lungi, dezordonate si zgomotoase. Nu ai nicio procedura administrativa de efectuat daca nu depaseste 20 m². Este mai confortabil si mai simplu sa optezi pentru o piscina supraterana. Este un proces foarte simplu care nu este foarte restrictiv. Piscina ingropata si semiingropata necesita interventia profesionistilor ceea ce mareste si mai mult factura. Acesta este motivul pentru care piscina supraterana este cea mai putin costisitoare solutie dintre toate tipurile de piscine pe care le poti gasi pe piata.

Iata cateva puncte pe care trebuie sa le cunosti pentru a-ti intretine si curata piscina supraterana:

  • Scapa de toata murdaria

A scapa de reziduurile din piscina supraterana este primul lucru pe care trebuie sa-l faci. Pentru a face acest lucru, echipeaza-te cu o plasa de aterizare, un robot de curatat electric sau chiar o perie creata special pentru piscine. Manusa de curatare iti permite sa speli regulat conducta de apa.

  • Reinnoieste filtrele

Filtrarea si controlul apei sunt esentiale pentru a pastra starea buna a piscinei tale supraterane. Asa ca nu uita sa golesti si sa verifici regulat skimmerele de suprafata. In perioada de vara, inlocuieste sau curata cartusul filtrant sau punga cel putin o data pe saptamana.

  • Trateaza apa

Tratarea apei este un pas important in mentinerea sanatatii tale. De asemenea, alege produse de tratament adecvate pentru a elimina riscul de iritatie si infectii bacteriene. De asemenea, ar trebui sa testezi pH-ul apei.

  • Utilizeaza o prelata si o husa de iarna

Cand piscina nu este folosita, acoper-o cu o prelata de protectie dupa ce apa s-a curatat. De asemenea, instaleaza o husa de iarna pentru a o proteja eficient de insecte si frunze moarte.

0 Shares
You May Also Like