Blue Products – cele mai ieftine smartphone-uri din Statele Unite

Blue Products – cele mai ieftine smartphone-uri din Statele Unite

0 Shares
0
0
0

Blue Products – cele mai ieftine smartphone-uri din Statele Unite
Cei de la Blue Products s-au decis sa schimbe conceptul de “telefon ieftin” in Statele Unite. Cele mai bune accesorii telefoane, sunt pe MagazinGsm.ro!

Pe locul 2 in Editor’s Choice, minunatul Blu R1 HD la doar 49 de dolari, este cel mai bun smartphone de mici dimensiuni, de care probabil nici nu ai auzit pana cum. Firma Blu se afla de fapt pe numarul 1 in Statele Unite, din punct de vedere al vanzarilor de smartphone-uri deblocate, potrivit celor de la Strategy Analytics.

Telefoanele sau smartphone-urile deblocate sunt device-uri vandute prin operatorii de telefonie mobila, ce se pot conecta la orice operator si nu strict la unul singur. Doar 10% din telefoanele din Statele Unite se vand deblocate, iar Blue este pe locul 1, in acest sens.

Numarul acestor device-uri deblocate, se afla totusi in crestere. Apple a vandut deja de ceva timp iPhone-uri deblocate prin magazinele partenere, iar cei de la Samsung au introdus recent, un Samsung Galaxy S7 deblocat.

[adsenseyu1]

Dar, Samsung si Apple mai au mult pana sa ajunga Blu din urma, cel putin pe piata din Statele Unite. Compania din Miami a vandut anul acesta peste 36% din toate device-urile deblocate puse in vanzare pe piata din SUA, adica 14.6 milioane de device-uri, lasand in urma cu mult, producatori de renume si cu mult mai multi bani pentru marketing, campanii, etc.

Cheia in cazul acestei companii este asa numita “value for money” sau valoare pentru bani. Telefoanele deblocate sunt cumparate de obicei la pretul lor full, direct. In timp ce flagship-urile de la Apple, Samsung sau Htc ating cu usurinta preturi de 600 de dolari sau chiar peste in unele cazuri, cele mai scumpe device-uri de la firma Blu, costa maxim 350 de dolari.

R1 HD mentionat si mai sus si Blu Life One X de 175 de dolari, pot fi o alegere perfecta, in detrimentul smartphone-urilor mult mai scumpe, de la producatorii consacrati.

Compania Blu a aparut in 2009, dar s-a concentrat mai mult pe piata din America de Sud, in primii cativa ani. Cei de la Blu au crescut foarte repede si din punct de vedere al vanzarilor, dar mai ales din punct de vedere al calitatii produselor.

[adsenseyu1]

Primele lor telefoane ca de exemplu Blu Life Play, erau foarte ieftine dar nu aveau suport LTE, iar performanta nu era tocmai cea mai buna, confruntandu-se si cu ceva probleme de fiabilitate. Dar, pe masura ce noi serii s-au lansat, calitatea a inceput sa primeze, modelele devenind mult mai bune.

Compania se afla in co-productia anumitor device-uri, Blu Pure Xl fiind un exemplu. Acest smartphone este conceput in colaborare cu firma chineza Gionee. In general insa, majoritatea device-urilor sunt concepute in-the-house, adica sunt de conceptie proprie.

Design-ul industrial se face la birourile din Miami, iar partea de inginerie este dezvoltata de peste 100 de angajati in China, majoritatea facilitatilor fiind unele de tip out-sourced. Ne bucuram sa observam cresterea acestei companii si speram sa vedem modele de top, la preturi mult mai mici decat ale competitorilor.

0 Shares
You May Also Like