Super LCD vs AMOLED ClearBlack

Super LCD vs AMOLED ClearBlack

0 Shares
0
0
0

Super LCD vs AMOLED ClearBlack

Desi telefoanele Nokia au incetat de ceva vreme sa mai fie pe primul loc in topul celor mai vandute dispozitive mobile, fiind intrecute de cele din gama Samsung, acestea rivalizeaza totusi cu celelalte telefoane de la varf prin display-ul Nokia. Un astfel de display Nokia, precum cel AMOLED ClearBlack, poate tine cu succes piept unui Super AMOLED sau unui Super LCD.

[adsenseyu1]

In cele ce urmeaza vom incerca sa facem o comparatie intre dispaly-urile Super LCD si cele AMOLED ClearBlack. Tehnologiile de display! Ce bine suna, nu-i asa? Dupa display-urile monocromatice, am avut de-a face, pentru o lunga perioada de timp, cu LCD-urile, ca mai apoi, dintr-o data, sa fim bombardati de noile tehnologii. OLED, AMOLED, Super LCD, Super AMOLED, ClearBlack, LED, 3D, Retina… sunt atat de multe incat nici nu le putem tine minte pe toate.
Vom incerca sa comparam cele doua tehnologii, Super LCD si AMOLED ClearBlack, avand in vedere HTC Desire Z si Nokia E7.

Setarile de luminozitate

Chiar daca acestea nu reprezinta un factor care sa aiba o legatura prea mare cu tehnologia display-ului, ci mai degraba cu setarile de display realizate de catre producator, ne-am gandit ca ar fi interesant de mentionat diferentele in ceea ce priveste setarile de luminozitate pentru cele doua telefoane, si asta pentru ca acest lucru intervine tot timpul in decizia cumparatorului.

Unul dintre dezavantajele experientei pe care o ofera ecranul lui E7 face referire la limitarea destul de mare in ceea ce priveste controalele de luminozitate a ecranului. Indiferent de cat de jos mergem cu setarile, display-ul ClearBlack va ramane mult prea luminos pentru a fi folosit in mod convenabil intr-o camera intunecata. Si indiferent cat de sus am merge cu setarile, ecranul va ramane putin intunecat in comparatie cu celelalte display-uri, si vom avea impresia ca exista o luminozitate suplimentara care ar putea fi eliminata.

[adsenseyu1]

Prin comparatie, display-ul Super LCD de pe Desire Z are un spectru de luminozitate mai larg, mergand de la lumina foarte scazuta, care este potrivita pentru incaperile intunecate, pana la super-luminozitate pentru utilizarea in aer liber.

Utilizarea bateriei

Datorita naturii sale AMOLED, display-ul ClearBlack utilizeaza mai putina energie atunci cand este folosit pentru a afisa culori inchise, si aproape deloc pentru negru. Acest lucru face posibila selectarea acelui screensaver de tip ceas, care sa fie afisat permanent, fara a afecta durata de viata a bateriei. Putem, de asemenea, imbunatati performanta bateriei prin alegerea unor teme si fundaluri intunecate si a utilizarii aplicatiilor care folosesc fundaluri intunecate.

Prin comparatie, display-ul Super LCD foloseste tehnologia LCD, consumand in acelasi mod bateria indiferent daca afiseaza culori inchise sau deschise. Acest lucru nu lasa utilizatorului niciun fel de control asupra duratei de viata a bateriei si face imposibila utilizarea unui screensaver.

In concluzie, asa cum am putut vedea, exista avantaje si dezavantaje pentru ambele tehnologii. Daca suntem persoane carora le place sa stea in aer liber, sa munceasca afara sau sa calatoreasca mult sau daca suntem pur si simplu pasionati de fotografie, atunci Super LCD-ul nu este pentru noi. In schimb, ecranul ClearBlack este perfect vizibil in aer liber si nu consuma foarte multa baterie, facandu-l perfect pentru persoanele mereu pe picior de plecare.

0 Shares
You May Also Like