Piesele pentru telefoane sunt extrem de importante atunci cand intampinam probleme cu unele caracteristici ale telefoanelor noastre. Uneori nu este nevoie sa schimbam telefonul cu totul, ci doar sa schimbam una sau mai multe piese de telefoane pentru ca acesta sa functioneze asa cum trebuie.
[adsenseyu1]
Vom vorbi in cele ce urmeaza despre telefoanele WiFi si cum functioneaza acestea. De la interfata de utilizator pana la modul in care functioneaza, telefoanele WiFi se aseamana foarte mult cu telefoanele celulare. La fel ca un telefon normal, un telefon WiFi prezinta o placa de circuite imprimate (Printed Circuit Board) care conecteaza:
– Un procesor;
– Un difuzor si un microfon;
– O tastatura numerica si alte taste functionale;
– O baterie litiu-ion;
– Un ecran, de obicei un display cu cristale lichide (LCD);
– O antena;
– Memorie.
Ambele tipuri de telefoane trimit si primesc semnale ca unde radio. Diferenta este ca telefoanele WiFi folosesc frecvente diferite de cele ale telefoanelor celulare. Telefoanele celulare folosesc benzi de frecventa de la 824 MHz pana la 894 MHz. Telefoanele WiFi care folosesc standardele 802.11b sau 802.11g transmit la 2.4 GHz. Telefoanele care utilizeaza standardul 802.11a transmit la 5 GHz.
[adsenseyu1]
Atunci cand efectuati un apel de pe un telefon WiFi, formati numarul persoanei cu care vreti sa vorbiti, la fel cum se procedeaza in cazul unui telefon celular. In cazul in care sunati un alt utilizator VolP, puteti introduce o adresa VolP in loc de numarul de telefon, in functie de cerintele furnizorului de servicii. Telefonul traduce numarul pe care il formati in pachete de date. Acesta foloseste unde radio pentru a transmite pachetele unui receptor wireless. Receptorul trece informatiile de pe internet la procesorul de apel ca apel VolP obisnuit. Cand incepe conversatia, telefonul transmite vocea tot in pachete de date. Vocea se deplaseaza la fel ca in cazul apelului VolP, desi tipicul poate sa fie diferit de la un furnizor la altul.
Majoritatea telefoanelor de acest tip folosesc un serviciu sau o retea WiFi specific/ă. De exemplu, Netgear face un telefon WiFi pentru serviciul Skype, iar UTStarcom face un astfel de telefon pentru serviciul Vonage. Pentru a utiliza oricare din aceste telefoane, trebuie sa avem un cont cu furnizorul, exact la fel ca in cazul necesitatii unui plan de servicii din partea unui furnizor pentru a putea utiliza un telefon anume. Ori noi, ori furnizorul va trebui sa configureze telefonul astfel incat sa functioneze in cadrul retelei.
Alte telefoane functioneaza pe baza unui protocol si nu prin intermediul unei retele particulare sau al unui furnizor. De exemplu, ZyXEL si Linksys, ambele realizeaza telefoane WiFi care folosesc SIP (Session Initiation Protocol). SIP reprezinta unul dintre multele protocoale VolP. Dupa configurarea unui telefon SIP, putem efectua apeluri prin simpla introducere a adresei SIP a celeilalte parti si apasarea tastei ”Send”.
SIP reprezinta un protocol deschis. Oricine il poate folosi, si oricine are o adresa o adresa SIP poate contacta pe oricine are una gratuit. Pentru mai multe detalii legate de piesele pentru telefoane accesati http://www.accesoriigsm.ro/piese-telefoane-225.