Cum sa cumperi smartphone-ul cu acumulatorul cel mai bun?

Cum sa cumperi smartphone-ul cu acumulatorul cel mai bun?

0 Shares
0
0
0

Cum sa cumperi smartphone-ul cu acumulatorul cel mai bun?

Smartphone-urile si toate gadgeturile din zilele noastre au de depasit problema acumulatorului. Dat fiind faptulca acestea sunt dispozitive performante, care necesita o cantitate destul de mare de energie, ea nu poate fi stocata atat de eficient pe cat ar trebui. Cu ajutorul unor acumulatori originali te poti feri de lipsa lor de performanta si vei avea la dispozitie intotdeauna cea mai buna solutie.

Fara acumulatori originali , gadgeturile nu ofera aceeasi performanta, iar durata utilizarii lor scade simtitor. Atunci cand esti nevoit sa schimbi acumulatorul telefonului tau din cauza unei defectiuni, trebuie sa ai grija ce componenta cumperi, variantele ieftine (care nu sunt originale) nefiind deloc unele de preferat.

[adsenseyu1]

Inainte de toate, decizia cea mai buna privind acumulatorul telefonului tau o poti lua inainte de a-ti cumpara un astfel de gadget. Atunci cand te gandesti la un smartphone performant, pe care te poti baza oricand, ia in calcul ceea ce vei face cu el. Aici pot fi incluse aspecte precum convorbirile telefonice, sistemul sau sistemele de operare, jocurile, traficul pe internet si alte aplicatii care pot solicita excesiv resursele bateriei.

Cel mai popular sistem de operare este acum Android, dezvoltat de Google. Pentru acesta exista foarte multe aplicatii care te ajuta inclusiv sa economisesti din resursele telefonului tau. Platforma Google Play ofera peste un milion de aplicatii special create pentru smartphne-uri. Fii foarte atent la capacitatea bateriei viitorului tau telefon, caci ea este un bun indicator al autonomiei telefonului.

Se recomanda, in general, ca bateria sa aiba capacitatea de 3000 mAh sau chiar mai mult decat atat. De exemplu, modelul LG G2 are o asemenea baterie, ea oferind o autonomie de circa 13,5 ore. In schimb, smartphone-ul Samsung Galaxy S4 are o baterie de 2600 mAh, durata de viata a bateriei, dupa o incarcare completa, fiind de aproape 6,5 ore. In medie, autonomia oferita de un telefon este de 6,5 ore.

[adsenseyu1]

Un telefon performant este unul care se poate lauda cu o baterie puternica, iar numerosi utilizatori sunt atenti la acest aspect. Daca bateria ta se descarca mai repede decat a altor telefoane similare, poti apela la garantia acesteia, producatorul acoperind asemenea probleme. In cazul in care te hotarasti sa cumperi un acumulator nou, noteaza cu atentie tipul telefonului, tipul bateriei, seria acesteia si chiar codul IMEI al telefonului tau.

Bateriile vechi trebuie reciclate, asadar poti poti proteja mediu inconjurator prin lasarea ei la un centru de colactare a acumulatorilor vechi. Cauzele care determina uzarea unei baterii pot fi de origine mecanica si chimica. Cele mai populare sunt acum bateriile cu Litiu-ion. Bateriile folosite in trecut erau cele de tipul NiMH, dar, desi aveau un pret mic, ele se uzau mult mai repede, dupa doar 300 de cicluri de reincarcare.

Bateriile Litiu-ion ofera avantaje mai multe, printre acestea numarandu-se greutatea scazuta, eficienta ridicata si faptul ca nu necesita descarcari complete, asa cum e  cazul unor alte tipuri de acumulatori. Durata lor normala de viata este de 2-3 ani, in functie de frecventa incarcarilor facute de utilizator.

0 Shares
You May Also Like