Casele rustice un nou trend in constructiile civile

Casele rustice un nou trend in constructiile civile

0 Shares
0
0
0

Casele rustice un nou trend in constructiile civile

Dupa mai bine de 5 ani de cand tara noastra a fost lovita de criza economica mondiala, domeniul constructiilor incepe incet incet sa dea semne de revenire. Ce-i drept nu la acelasi nivel pe care l-a inregistrat inainte de criza economica, insa acel boom economic va mai fi cu greu atins de tara noastra, cel putin pe termen scurt si mediu.

Cu toate acestea, anul acesta in domeniul constructiilor se asteapta o crestere cu 10-15% a productivitatii, lucru care nu poate decat sa ne bucure avand in vedere apele tulburi in care se zbate economia romaneasca. Cea mai mare crestere din domeniul constructiilot se asteapta sa fie inregistrata de ramura constructii civile. Ce reprezinta constructiile civile, si de ce se preconizeaza ca aceste constructii civile sa inregistreze cea mai mare crestere din domeniul constructiilor? Pai sa le lamurim pe rand:

[adsenseyu1]

Probabil ca multi dintre cei care vor citi acest articol, stiu deja ce inseamna constructii civile, motiv pentru care o sa incerc sa dau o explicatie cat mai simpla si pe scurt despre ceeea ce inseamna constructii civile. Constructiile civile au ca drept scop construirea de cladiri destinate a fi folosite de oameni pentru satisfacerea diverselor trebuinte (adapost, odihna, serviciu), precum si pentru depozitarea diverselor bunuri sau pentru buna functionare a diverselor procese tehnologice.

Deci, aceste cladiri construite se pot clasifica dupa cum urmeaza:

  • Cladiri civile
  • Cladiri industriale
  • Cladiri agricole

Pentru cei care nu stiau deja ce presupun constructiile civile, sper ca am reusit sa va conturez o mica ideea despre ce inseamna aceste constructii civile, iar pentru cei care deja erau familiarizati cu acest concept, sper ca nu v-am plictisit si inca mai doriti sa cititi in continuare acest articol, deoarece zic eu, ca mai am de oferit informatii utile despre constructiile civile.

Spuneam pe la inceputul acestui articol, ca se preconizeaza o crestere destul de semnificativa a constructiilor civile in Romania. Inainte de a ma contrazice si a ma cataloga, ca fiind o persoana care nu stie ce zice, permiteti-mi sa va prezint in cele ce urmeaza cateva argumente in acest sens.

[adsenseyu1]

Din cele mai vechi timpuri omul a fost nevoit sa isi gaseasca in primul rand un adapost, apoi treptat, a trebuit sa gaseasca adapost pentru bunurile de consum, pentru animale, utilaje, etc. acest lucru a condus la evolutia omenirii, si astazi ne bucuram de tot ceea ce ne este oferit, intr-o mare masura datorita constructiilor. Cu siguranta ca aceasta dezvoltare pe care o cunoastem si de care ne bucuram nu se va opri aici, deci va exista in continuare nevoie de constructii!

Un alt argument pe care vreau sa il aduc in vedere este legat de faptul ca a inceput din ce in ce mai tare sa se puna accentul pe casele in stil rustic. De ce aleg din ce in ce mai multi oameni astfel de case? Datorita faptului ca astfel de case construite din lemn masiv se bucura atat de o rezistenta sporita in caz de cutremure, precum si de un confort ridicat in comparatie cu alte materiale. Si lucrul cel mai important atunci cand alegi sa faci o investitie, si mai ales pe timp de criza il reprezinta costul. In cazul unei asemenea constructii, costul este unul redus in comparatie cu constructiile realizate cu alte materiale.

Acestea au fost pe scurt doar cateva argumente care stau la baza dezvoltarii constructiilor civile. Pentru a te convinge ca domeniul constructiilor nu este unul atat de jos precum cred unii, iti recomand sa accesezi Dkrconstruct.ro . Acesta este site-ul firmei DKR Construct, una din putinele firme care au reusit sa se ia la tranta cu criza economica si sa o si invinga! Merita sa fie luati drept exemplu!

Tu ce crezi?

0 Shares
You May Also Like