VPS sau servere Cloud?

VPS sau servere Cloud?

0 Shares
0
0
0

Subiectul Cloud computing reprezinta un subiect de maxim interes in momentul de fata si tot mai multe companii discuta despre VPS sau servere in cloud. Totusi la ce se refera acesti termeni? Exista vreo diferenta majora care sa determine ce optiune este mai convenabila pentru fiecare intreprinzator in parte? Vezi detalii aici pentru a intelege mai bine acest proces.

Tehnic vorbind, acest termen de cloud, este unul general, fiind folosit pentru a descrie un ansamblu distribuit ale unor aplicatii, servicii, iar utilizatorul nu cunoaste unde sunt amplasate sistemele care furnizeaza practic aceste servicii. Nu exista o definitie foarte bine definita a notiunii de cloud, insa exista cateva cerinte minime, pentru ca un serviciu sa se califice ca o gazduire in cloud.

Pe de alta parte, vorbim despre un VPS atunci cand acesta este definit ca un mediu virtualizat. Unui VPS Cloud i se acorda in ultima vreme tot mai multa importanta din partea unor proprietari de website-uri. De aceea desi exista unele asemanari cu un VPS traditional, serverul cloud are mai multe avantaje care pot fi benefice unui proprietar de site.

Sa vedem in continuare care ar fi cele mai importante avantaje pentru un utilizator:

In primul rand, flexibilitatea nelimitata a resurselor, in al doilea rand modalitatea de stocare centralizata, iar in al treilea rand updatari automate.  Acestea se transpun intr-o cantitate nelimitata de trafic deci automat cresteri vizibile ale businessului si care in acelasi timp asigura utilizatorul ca nu este nevoie sa transfere site-ul catre un alt server, acest lucru conferind siguranta pentru viitorul companiei.

Totodata, in momentul in care sunt adaugate noi resurse, modificarile vor intra in vigoare imediat pe acel server, timpul lucrand in avantajul clientului. Pe de alta parte, intr-un mediu VPS traditional, serverul este gazduit pe un singur supervisor.

In schimb pe un server de cloud, serverul poate fi gazduit pe oricare dintre supervisorii din cloud, informatiile fiind centralizate intr-un sistem de tip SAN (Storage Area Network). In acest caz daca un supervisor cedeaza, un altul preia activitatea serverului de tip cloud. In plus, planurile de VPS clasice folosesc local disks, exact ca un desktop standard.

O alta diferenta majora este aceea ca serverele cloud pot gazdui masini virtuale Windows si Linux. In cazul unui VPS standard, acestea sunt practic disponibile doar in Linux. Daca este nevoie de Windows, singura optiune este cea a serverelor cloud. In cele din urma, serverele de tip cloud au pastrat punctele de baza ale unui VPS traditional si in plus i-au adus acestuia imbunatatiri considerabile.

De aceea, aceasta este optiunea care trebuie luata in considerare in momentul actual. Important este ca exista multe firme care vin ncu aceasta solutie si asigura eficienta inca de la prima folosire. Una dintre aceste firme care se ocupa de gazduirea web este si Gazduire Enterprise Hosting Services. Aceasta firma ofera configurare, transfer si consultanta gratuita. Pe langa acestea ofera suport profesional. De asemenea, administrarea este gratuita la cererea clientului. Puteti deci sa apelati cu incredere la Gazduire Enterprise Hosting Services.

0 Shares
You May Also Like