Trenduri de Web Design in 2016

0 Shares
0
0
0

Trenduri de Web Design in 2016
Noul an a venit cu o multime de noi tehnici si trenduri, dar tema dominanta va fi probabil continuarea lucrurilor pe care am inceput sa le vedem la sfarsitul lui 2015.

Mai mult video, paternuri verticale, interfete cu design inspirat de anumite materiale (texturi) si site-uri cu design slide, au inceput sa creasca tot mai mult in popularitate. In acelasi timp, nu este foarte greu sa implementezi aceste stiluri, pentru site-ul propriu.

Developerii de website-uri se vor concentra foarte mult si pe partea de mobile. Conform anumitor studii traficul web de pe telefoanele mobile s-ar putea sa-l egaleze pe cel de pe desktopuri, in 2016. Tot mai multe site-uri sunt construite cu meniuri verticale, pentru o compatibilitate cat mai mare cu platformele mobile (smartphone-uri sau tablete).

Cu cativa ani in urma, se dezbatea sfarsitul arhicunoscutului scroll in web design, dar astazi constatam ca el nu numai ca nu a disparut, dar a devenit un important mijloc de interactiune.

Display-urile mai mici au obligat userii sa foloseasca scroll-ul din ce in ce mai mult, iar designerii au fost nevoiti sa creeze interfete mai mult verticale. Viziteaza-i pe cei de la It Exclusiv, unii dintre cei mai buni designeri de website-uri si aplicatii web.

[adsenseyu1]

Mai multe interfete tip card-style.

Unul dintre cele mai evidente elemente si mai importante totodata, ce au reiesit din designu-ul materialului, l-a constituit emergenta interfetelor tip card-style. Acestea au inceput sa apara in orice, de la aplicatii la website-uri si documente printate.

Cardurile sunt fun de creat, pastreaza informatia intr-un mod organizat, intr-un container user-friendly si sunt apreciate de catre useri. Alt bonus este acela ca pot functiona fara nici un fel de problema pe toate tipurile de device-uri, deoarece cardurile se pot suprapune de-a lungul sau de-al latul ecranului(sau ambele), in mod natural.

Video headere Hero (site-uri movie-style).

Design-ul de website se indreapta cu pasi repezi catre film. Conexiunile la internet de viteze tot mai mari si o mai buna implementare a plugin-urilor fac de acum posibila pentru tot mai multe website-uri, includerea unei experiente imersive, movie-style.

Video-clipurile cresc in dimensiuni si in calitate. Imaginile sunt foarte clare si in high definition, iar clipurile creaza o experienta video online noua pentru utilizatori, dar familiara altor device-uri, asa cum ar fi televizoarele.

Micile animatii.

[adsenseyu1]

Animatiile au fost unul din trendurile principale pentru website-uri in 2015. De la animatii tip hero-style pana la intregi site-uri compuse la baza din animatie, elementele in miscare se afla peste tot si vor continua sa creasca in popularitate si in 2016, chiar daca vor scadea in dimensiuni.

Elementele animate ale interfetelor de user sunt un mod fun pentru a atrage utilizatorii, trebuie sa le “dai” ceva in timp ce cauta dupa alt tip de content si in acelasi timp, trebuie sa asiguri un element de surpriza (prin interactivitate sau pur si simplu prin estetica).

Cel mai important factor atunci cand vorbim despre animatii, este acela ca trebuie sa serveasca unui scop: De ce creezi un anumit efect si ce ar trebui sa faca mai exact? Pe de alta parte, mana in mana cu animatia, va merge interactiunea.

Se vor crea prin interactiune, link-uri intre useri si device-uri. Interactiunile de calitate sunt de obicei de dimensiune mica (chiar micro) dar foarte importante pentru useri.

De la cea mai simpla alarma in cazul unui mesaj text, la un sunet sau pop-up atunci cand se intampla ceva pe un website, aceste mici interactiuni vor schimba modul cum userii vor interactiona cu device-urile si cat de loiali vor fi acestia unui anumit website sau aplicatie.

0 Shares
You May Also Like