Care sunt riscurile acoperite de asigurarea RCA?

Care sunt riscurile acoperite de asigurarea RCA?

0 Shares
0
0
0

Care sunt riscurile acoperite de asigurarea RCA?
Asigurarea pentru raspundere civila se incheie conform legii de catre toti posesorii de automobile. Cu ajutorul RCA-ului proprietarul unei masini va fi despagubit atunci cand va fi implicat ca si victima in cazul unui accident.

Atunci cand se incheie o astfel de asigurare persoana care are masina urmeaza sa primeasca in format tiparit polita, o vigneta care trebuie aplicata pe parbrizul masinii si documentul interantional numit Carte Verde. Asigurarea pentru raspundere civila se va incheia pentru o perioada cuprinsa intre o jumatate de an si un an pentru masinile care sunt inmatriculate in Romania.

Stim ca majoritatea conducatorilor auto cauta RCA auto ieftin dar este recomandat sa analizati exact ce compromiteti atunci cand alegeti un pret mai mic.

Taritful pentru o asigurare RCA se stabilesc in functie de compania care furnizeaza RCA-ul iar reducerile care pot fi acordate sunt de pana la 25%. Asigurarea RCA va deveni valabila din a doua zi de la expirarea asigurarii anterioare pentru acele persoane care aleg sa incheie o noua polita de asigurare. Pentru persoanele care au pentru prima data RCA polita va deveni valabila din ziua urmatoare semnarii documetelor si achitarii primei de asigurare.

[adsenseyu1]

Asiguratorul nu va mai fi raspunzator pentru RCA la ora 24 din ultima zi a valabilitatii politei de asigurare. Daca asiguratul va dori sa modifice clauzele care sunt stipulate in contract este obligat sa anunte asiguratorul de modificari.

Printre riscurile asigurate de RCA enumeram: vatamarile corporale si decesul, pagubele materiale, cheltuielile de judecata suportate de persoana prejudiciata si pagubele cauzate de imposibilitatea de utilizare a vehiculului accidentat.

Asigurarea pentru raspundere civila, RCA, asigura daunele care au fost provocate de persoana asigurata catre o persoana sau un grup de persoane. Daunele care vor fi produse masinii, soferului si autoturismului care a cauzat accidentul sunt excluse din polita de asigurare RCA si sunt acoperite de asigurarea CASCO.

De asemenea asigurarea RCA nu acorda despagubiri pentru:
•    Situatia in care daunele sunt produse de o masina care are acelasi proprietar
•    Partea din prejudiciu care va depasi suma maxima ce se stabileste prin lege indiferent de numarul de persoane pagubite

[adsenseyu1]
•    Prejudiciile care sunt produse bunurilor pe care autovehiculul le transporta si care vor fi suportate in general de o asigurare incheiata special in acest sens
•    Sumele ce trebuie platite de catre persoana vinovata proprietarului vehiculului daca vehiculul a fost imprumutat si nu apartine cu acte doveditoare vinovatului
•    Prejudiciile care sunt aduse in timpul unor operatiuni de descarcare si incarcare
•    Prejudiciile cauzate de transportarea materialelor periculoase
•    Toate solicitarile de diminuare a valorii pentru bunuri in urma reparatiilor
•    Prejudiciile care sunt generate de utilizarea unei masini in timpul razboiului sau in timpul unui atac terorist in cazul in care paguba are legatura cu evenimentul
•    Prejudiciile cauzate in cazul in care persoana vinovata nu dovedeste ca a incheiat o polita RCA atunci cand a avut accidentul.

Compania de asigurari urmeaza sa acorde despagubirile in limita sumei trecute pe polita indiferent de locul unde a avut loc accidentul. Despagubirile urmeaza sa se acorde si in cazul in care vinovatul conduce autoturismul fara sa aiba acordul proprietarului sau fara sa aiba permis de conducere.

0 Shares
You May Also Like