Tot ce trebuie sa stiti despre implanturile dentare

Tot ce trebuie sa stiti despre implanturile dentare

0 Shares
0
0
0

Atat pentru femei cat si pentru barbati, cel mai frumos accesoriu este zambetul, insa din pacate exista si persoane care evita sa zambeasca in public.

De ce? Raspunsul este unul cat se poate de simplu, si anume ca nu au o dantura perfecta. Unele persoane au dintii foarte cariati, alte persoane nu au dintii albi, in timp ce exista si probleme care au dinti lipsa.

Aceasta este fara doar si poate cea mai mare problema, insa din fericire pentru persoanele care au unul sau mai multi dinti lipsa, implant Megagen Cluj reprezinta solutia salvatoare. Discutam aici despre implanturile dentare care le pot fi aplicate persoanelor care au o stare de sanatate perfecta. In cele ce urmeaza in articol vom discuta despre implanturile dentare.

Implanturile dentare: cum functioneaza si ce sunt facute

Daca aveti in vedere implanturile dentare, exista o multime de optiuni disponibile. Trebuie sa stiti ca unele implanturi dentare sunt mai bune decat altele. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare inlocuiesc dintii lipsiti. Aceste inlocuiri sunt compuse din trei parti:

Coroana: partea dintelui a implantului, realizata, de obicei, din material ceramic, proiectata sa arate ca un dinte natural.

Conector: Uneori se numeste o “bontura”, conectorul este folosit pentru a fixa coroana dintelui de implant la baza sa si este adesea hexagonala sau octogonala.

Baza: Un surub de titan care se fixeaza cu oase naturale pentru a oferi o baza sigura si stabila.

Ce implica procesul implantului?

Procedeul implantului dentar necesita o interventie chirurgicala orala si se efectueaza de obicei in timp ce pacientul este sedat.

In timpul interventiei chirurgicale, medicul dentist va forta o mica gaura in maxilar si va insuruba cu grija baza in os. Guma este asezata apoi peste implant, astfel incat sa se poata vindeca.

Dupa ce baza implantului s-a vindecat suficient, este necesara o a doua interventie chirurgicala pentru a fixa conectorul in partea superioara a implantului. In cele din urma, coroana este asezata pe partea superioara a conectorului. Aceasta coroana este atasata la conector cu un ciment dentar special si un surub mic.

Care este diferenta dintre materialele implantate?

Exista diferente majore intre materialele implantate si, desi nu este nevoie sa cercetati marca, modelul si materialul implanturilor dentare (asa cum ati proceda la achizitionarea unei masini), ar trebui sa aveti incredere deplina in parodontist. La minim, asigurati-va ca acestea sunt certificate de bord si ca sunt bine pregatite in optiunile de material pentru implanturi disponibile.

La momentul in care am scris acest articol, exista mai mult de 60 de producatori autorizati de FDA pentru materiale implant dentare, inclusiv baze de implant, conectori si coroane. Aceste sisteme de implant dentar variaza in ceea ce priveste sofisticarea, calitatea si fiabilitatea.

Daca aveti in vedere obtinerea de implanturi dentare, asigurati-va ca parodontistul lucreaza cu producatorii care au inregistrari extraordinare si ca au investit timpul si cercetarea in produsele pe care le folosesc pentru a oferi cea mai buna ingrijire de calitate posibila.

De precizat este ca pentru ca implanturile dentare sa reziste cat mai mult, este necesara spalarea de doua ori pe zi a dintilor, si sunt necesare vizitele periodice la dentist.

0 Shares
You May Also Like