Tot ce trebuie sa stiti despre binoclu inflarosu

Tot ce trebuie sa stiti despre binoclu infrarosu

0 Shares
0
0
0

Tot ce trebuie sa stiti despre binoclu inflarosu

Posibil ca multi dintre voi ati auzit ca pentru vederea nocturna, exista diferite dispozitive. Cel mai raspandit dintre acestea este binoclul infrarosu si inainte de achizitionarea acestui instrument, trebuie sa fiti la curent cu faptul ca nu este vorba despre un aparat universal. Acesta nu va permite sa va delectati atat in urmarirea stolurilor de pasari de pe cer, cat si in drumetiile nocturne pe poteci neluminate.

[adsenseyu1]

Cum sa va alegeti binoclul?

Daca vi s-a pus ”pata” ca un binoclu infrarosu este intr-adevar un instrument necesar, nu va asteptati ca acesta sa faca minuni si pe perioada de suprematie a celui mai stralucitor astru ce ne lumineaza sistemul solar. Pentru ca performantele acestuia sunt adaptate doar pentru vederea de noapte, atunci cand nicio alta sursa de lumina nu mai furnizeaza date despre universul intunecat care va inconjoara.

Pentru un binoclu de noapte, este esential sa identificati care va fi utilitatea acestuia, adica destinatia pe care i-o veti da: pentru explorarea terestra, observarea animalelor, vanatoare, navigatie maritima si fluviala, drumetii sau expeditii, etc.

Un urmator aspect, inainte de achizitionare, ar fi pretul, ce poate oscila de undeva din jurul a 400-500 ron, pana la cateva mii de euro. Desigur ca variantele mai ”economice” apartin primei generatii de dispozitive pentru vederea pe timp de noapte. Categoriile ”de lux”, in schimb, mult mai performante, isi datoreaza valoarea, tehnologiilor de ultima generatie.

Tipul pe care il veti alege, depinde nu doar de pret, ci si de necesitatea de a avea mainile libere in timp ce-l manevrati. In cazul in care aveti nevoie de mai multa libertate, puteti alege variantele care sunt insotite de un kit special pentru montajul pe cap.

Daca va intereseaza calitatea imaginilor, intre variantele monoculare si cele binoculare, este indicat sa alegeti a doua varianta. Cu toate ca pretul este mai ridicat, dispozitivul binocular este mult mai confortabil si in plus, este capabil sa ofere o viziune mai limpede asupra imprejurimilor.

[adsenseyu1]

Alti factori de apreciat inainte sa cumparati un binoclu infrarosu, sunt parametrii tehnici:capacitatea de marire, cele mai multe modele fiind dotate cu o capacitate standard, 3 X;

  • capacitatea de marire, cele mai multe modele fiind dotate cu o capacitate standard, 3 X;
  • culoare, importanta in cazul in care dispozitivul trebuie sa fie reperat;
  • grad de impermeabilitate, pentru situatiile in care navigati la propriu;
  • dispozitiv de siguranta, in masura sa va protejeze binoclul, in momentul in care acesta va fi expus luminii puternice;
  • focalizarea, ce trebuie sa fie rapida;
  • greutatea, precum si practicitatea acestui instrument;
  • potenta iluminatorului infrarosu, etc.

De unde sa va procurati binoclul?

Alegerea, asadar, este un fel de compromis, pe care este absolut necesar sa-l ”cantariti”, inainte sa va aruncati economiile in sertarul vreunui comerciant dornic sa se scape de un model mai mult sau mai putin in voga.  Pentru siguranta, este recomandat sa va asigurati ca va adresati unor persoane competente, dintr-un magazin in care aveti acces nu doar la categoriile de produse, ci si la informatiile de specialitate.

O garantie pentru cei interesati este sa caute pe internet mai multe oferte si sa citeasca despre fiecare produs pe forumurile de profil. Fiecare dintre rafturile virtuale este insotit de o anumita poveste. Daca ajunsi la categoria ”timp liber”, sunteti in cautarea unor dispozitive pentru urmarirea animalelor pe timp de noapte, intrati la sectiunea ”vanatoare”, apoi ”binocluri”, dupa care ”vedere de noapte”. Printre cele mai noi modele, veti gasi si binoclul infrarosu pe care-l cautati, cu vedere monoculara sau binoculara.

0 Shares
You May Also Like