Care este asigurarea auto de care ai nevoie?

Care este asigurarea auto de care ai nevoie?

0 Shares
0
0
0

Care este asigurarea auto de care ai nevoie?
Asigurarea auto este acel tip de asigurare achiziționat pentru autoturisme, camioane, motociclete și alte vehicule rutiere. Utilizarea sa principala este de a asigura o protecție financiara impotriva deteriorarii fizice si / sau vatamarii corporale rezultate din coliziuni in trafic si de raspundere, care ar putea, de asemenea, aparea ca rezultat al termenilor specifici in care se incheiesi care pot varia in funcție de reglementarile legale din fiecare regiune.

La un alt nivel asigurarile auto pot oferi suplimentar protectie financiara impotriva furtului vehiculului si, eventual, deteriorarea vehiculului, datorita altor cauze decat coliziunile in trafic.

Utilizarea pe scara larga a automobilului a inceput dupa primul razboi mondial in marile orase. Masinile erau relativ rapide si periculoase in acest stadiu, dar nu exista inca nici o forma obligatorie de asigurare auto nicaeri in lume. Acest lucru insemna ca victimele  nu obtineau de multe ori nici o despagubire intr-un accident, iar soferii se confruntau adesea cu costuri considerabile in urma daunelor.

Un sistem de asigurari auto obligatoriu a fost introdus pentru prima data în Regatul Unit prin Legea privind traficul rutier din 1930. Aceasta prevedea ca toti proprietarii si conducatorii de vehicule trebuie sa fie asigurati in cazul in care se faceau responsabili  de ranirea sau moartea unor terti in timp ce vehiculul lor a fost folosit pe un drum rutier public. Germania a adoptat o legislatie similara in 1939.

In multe jurisdicții, este obligatoriu sa detii o asigurare auto inainte de a utiliza un autovehicul pe drumurile publice. Cele mai multe jurisdicții se refera la acele tipuri de  asigurare care implica atat masina cat si șoferul, insă gradul fiecareia variaza destul de mult.

In momentul in care detii deja proverbialul “set de roti”, trebuie sa stii cat de multa, sau cat de puțina, acoperire ai nevoie din partea politei de asigurare pentru a le proteja cat mai bine.

Alegerea unei sume de asigurare necesita sa ai “temele” foarte bine facute si o evaluare corecta a sumei pe care esti pregatit sa o scoti din buzunar. Puteti  intotdeauna  alege sa platiti mai puțin pentru asigurarea auto, dar este important sa va amintiti ca veți obtine de obicei nimic mai mult decat ceea ce ati platit.

Care este asigurarea auto de care ai nevoie?

La determinarea nivelului de asiguare de care aveti nevoie, se incepe prin investigarea tipului de asigurare de care aveti nevoie.In fiecare stat, proprietarul unui vehicul trebuie sa detina o asigurare auto de raspundere civila.

Acesta include acoperirea vatamarilor corporale, prin care se asigura plata facturilor medicale ale tertilorimplicati in accident si costurile aferente, atunci cand acestia sunt raniti in urma unui accident provocat de dvs., precum si pagubele materiale, atunci cand vina va apartine. Unele state impun, de asemenea, conducatorilor auto sa se protejeze si impotriva vatamarii corporale proprii.

Aceste tipuri de asigurari acopera cheltuielile medicale atat personale cat si cele ale pasagerilor din autovehicul daca se intampla sa fiti accidentat de catre cineva care detine o polita de asigurar inadecvata. La nivelul tarii noastre exista douna tipuri de asigurari auto: RCA (asiguarea obligatorie) si CASCO, care acopera in plus, riscurile conducatorului auto si ale vehiculului acestuia.

Daca sunteti in cautarea unei polite cat mai avantajoase, indiferent de tipul de asigurare pe care doriti sa il incheiati va recomandam cea mai simpla solutie la indemana oricui: Rcaautoieftin.ro. Veti descoperi cu sigurata un proces simplu si transparent prin care veti beneficia de asigurarea potrivita fara a pierde prea mult timp si la un pret convenabil.

0 Shares
You May Also Like