Scapa de cotidian: Escapada la tara!

Scapa de cotidian: Escapada la tara!

0 Shares
0
0
0

Rutina, stresul, aglomeratia, toate fac parte din viata noastra de zi cu zi, ne obosesc treptat psihic, astfel incat vacantele ajung sa fie o mana cereasca, asemeni unei guri de aer proaspat, oamenii dorindu-si din ce in ce mai mult, sa evadeze din cotidian, in locuri indepartate, unde sa fie inconjurati  doar de natura si de liniste deplina.

Unii dintre noi, suntem fericitii posesori a unor case din zone indepartate de orasele suprapopulate si pline de agitatie, case pe care desi ar fi aproape imposibil sa le vindem, le putem transforma in adevarate oaze de relaxare atat pentru noi cat si pentru altii care isi doresc astfel de vacante si experiente.

Oare ce ar putea fi mai frumos decat o casa traditionala romaneasca? Daca stam sa ne gandim si sa luam in calcul importanta istorica si culturala, precum si pastrarea si promovarea arhitecturii vechi romanesti si a stilului de viata din vechile timpuri, aceste demersuri de a aduce la viata si a profita la maxim de astfel de case, sunt demne de laudat si apreciat.

Aceste case reprezinta mostenire incontestabila, mai ales cele care au fost, construite in stil traditional, sunt fara indoiala bucati din istorie, pe care ar trebui sa le pretuim si sa le promovam.

Chiar daca nu toti romanii vor aprecia, exista cu siguranta strainii care vor stii sa aprecieze si sa se bucure la maxim de o bucatica de viata rustica, traditional romaneasca.

Odata cu imbatranirea si golirea satelor pe unde sunt de obicei localizate astfel de cladiri, oamenii uita de traditie, indreptandu-se catre orasele aglomerate, ajungand insa sa tanjeasca dupa micile bucurii pe care o dimineata la tara ti-o poate oferi.

Intr-adevar, exista zone unde este deficit de conditii, insa, utilizand de exemplu un instant apa calda, ajungem sa detinem deodata, atat apa calda cat si rece si potabila, toate acestea folosind un singur produs, alimentat cu usurinta cu mult iubita apa din putul aflat in curtea copilariei demult uitate.

La sate, viata este altfel vazuta si inteleasa, este perceputa ca o binecuvantare, iar roua proaspat cazuta pe iarba din curte, impreuna cu senzatia firelor umede sub talpile goale, sunt momente de nepretuit pe care, nicio jungla de betoane nu ne-o poate oferi.

Incercati sa priviti cu alti ochi comorile mostenite din batrani. Casa mult vizitata in anii copilariei, cu putina ingrijire si dragoste investita poate sa fie astazi locul in care poti sa retraiesti cele mai frumoase amintiri, si sa le oferi si altora aceste posibilitati, de a avea contact cu locuri atat de pure si de incarcate de emotie.

Trebuie incercat sa nu uitam ca desi nu putem obtine bani din vanzarea proprietatilor, pentru ca zonele nu reprezinta interes pentru dezvoltatori, in aceste case putem crea oaze de relaxare si destinatii de escapada din lumea gri a oraselor aglomerate.

Exista nenumarate zone in care casele, decorul interior si curtile acestora au fost pastrate in cel mai autentic mod, iar de acest fapt trebuie profitat la maxim.

Intr-adevar, combinand in mod perfect tehnologia si evolutia cu spiritul rustic al istoriei, vom reusi sa cream atat un loc de refugiu pentru noi, cat si o lectie de istorie pentru cei ce vor sa guste din gusturile vietii autentice ale taranilor romani.

0 Shares
You May Also Like