Proprietatile antiinflamatorii ale curcuminului previn leziunile hepatice

Proprietatile antiinflamatorii ale curcuminului previn leziunile hepatice

0 Shares
0
0
0

Proprietatile antiinflamatorii ale curcuminului previn leziunile hepaticeNu este un secret faptul ca turmericul si compusul sau activ, curcumina, sunt capabile sa asigure o sanatate optima a ficatului.

Cercetarile anterioare au constatat ca turmericul are capacitatea de a repara tesuturile hepatice deteriorate, in timp ce diferite culturi au utilizat, timp de generatii, condimentul, pentru a promova sanatatea ficatului.

Cel mai recent, cercetatorii din Israel au descoperit ca extractul de curcumin poate fi un potential tratament naturist eficace pentru ciroza hepatica, o boala in care tesuturile normale, sanatoase din ficat sunt inlocuite cu tesuturi cicatrice (cicatrici).

Noul studiu, publicat in “Liver International”, a urmarit examinarea efectelor acestui condiment puternic asupra ficatului deteriorat.

Sobolanilor de laborator le-a fost indusa ciroza hepatica, prin administrarea de tioacetamida (TAA), un solvent utilizat, in mod normal, la prelucrarea produselor textile si din piele. Jumatate dintre sobolanii cu ficatul afectat au fost, apoi, tratati cu curcumina.

Sobolanii carora li s-a administrat fortat 300 mg de curcumina pe zi, timp de 12 saptamani, s-au descurcat mai bine decat grupul de control care nu a primit deloc curcumina. Cercetatorii au crezut ca acest lucru se datoreaza proprietatilor antiinflamatorii ale condimentului.

“Curcumina a oprit dezvoltarea cirozei hepatice, indusa prin administrarea de tioacetamida. Acest lucru a fost posibil, in principal, datorita activitatilor antiinflamatorii ale curcuminei si nu printr-un efect antifibrotic direct. Intrucat ingestia de curcumina este sigura si pentru oameni, poate fi rezonabila o evaluare, prin studii clinice, a efectului benefic al curcuminei in incetinirea dezvoltarii cirozei hepatice.”

Ca in cazul oricarei boli sau probleme de sanatate, prevenirea ar trebui sa fie prima linie de aparare. Daca puteti incepe cu evitarea cirozei hepatice, nu va trebui sa cautati nici un tratament.

Ciroza hepatica poate fi cauzata de o varietate de factori, inclusiv tipurile de hepatita A, B si C, consumul excesiv de alcool si chiar excesul de medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (AINS), cum ar fi Tylenol (Paracetamolul), pot declansa tesutul cicatricial care marcheaza ciroza. Insa boala ficatului gras non-alcoolic (steatoza hepatica – NAFLD) este una dintre principalele cauze si poate fi in intregime prevenita prin dieta adecvata.

Un super condiment potrivit pentru orice, de la actiune antiinflamatorie la actiune impotriva cancerului, si anume curcumina, poate fi un tratament natural pentru orice. Iar acest lucru merita sarbatorit. Daca suferiti de leziuni hepatice, luati-l in considerare. Dar daca nu suferiti de ciroza (si speram nici sa nu suferiti), prevenirea este esentiala si in intregime posibila.

0 Shares
You May Also Like