Pregatiri pentru incinerare

Pregatiri pentru incinerare

0 Shares
0
0
0

In Romania, in mod special in cele mai mari orase ale tarii exista o mare problema in ceea ce priveste locurile de veci.

Daca va intrebati mai exact in ce consta problema respectiva, ei bine, precizam faptul ca in marile orase se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci, iar cei care au “norocul” sa gaseasca un asemenea loc, vor fi nevoiti sa scoata bani multi din buzunare pentru a avea locul asigurat in cimitir atunci cand vor muri.

Este firesc sa se intample asa ceva, in conditiile in care zi de zi mor oameni, iar astfel cimitirele au din ce in ce mai putine locuri, in orase nu se prea gaseste teren disponibil pentru a fi transoformate in cimitire, asa ca singura solutie ramane incinerarea.

In ultimii ani, au crestcut numarul de incinerari din orice crematoriu Transilvania, insa acest lucru nu trebuie sa mai surprinda pe nimeni tinand cont de faptul ca dupa cum spuneam, locurile de veci sunt din ce in ce mai putine.

Tocmai acesta este si motivul pentru care vom vedea cum se fac pregatirile pentru incinerare, in urmatoarele randuri.

Exista anumite premise asociate cu incinerarea, deoarece este un proces ireversibil . De exemplu, vi se cere sa aveti un certificat de deces al decedatului si sa obtineti permisiunea medicului legist. In plus, este esential sa obtineti un formular de autorizatie de incinerare completat si semnat de catre rudele apropiate. Deoarece este imposibil sa se determine cauza mortii dupa incinerare.

In unele state exista cerinte specifice privind sicriul sau containerul utilizat pentru incinerare. In general, se propune alegerea celor care sunt preparate din materiale combustibile si rezistente la scurgerile de fluide ale corpului. In plus, recipientele de incinerare trebuie sa fie suficient de robuste pentru a asigura protectia operatorilor de incinerare implicati in manipularea acestor cutii.

In plus, in cazul in care decedatul avea un pacemaker cardiac , se recomanda scoaterea dispozitivului inainte de incinerare, deoarece ar putea exploda si ar cauza deteriorarea incineratorului si ar putea deteriora personalul de operare.

Mai mult decat atat, stimulatoarele cardiace contin mercur, care se poate dovedi a fi daunator atunci cand este eliberat in atmosfera. Implanturile terapeutice radioactive trebuie, de asemenea, eliminate. Deoarece obiectele metalice sunt deteriorate si rupte in timpul procesului de incinerare, este mai bine sa eliminati articolele pretioase de bijuterii in prealabil.

Din motive practice, religioase sau spirituale, rudele si reprezentantii decedatului se pot interesa despre marturia incinerarii. Astfel, majoritatea furnizorilor de servicii de incinerare fac aranjamente pentru acest serviciu la cerere.

In ceea ce priveste procedura de incinerare, in functie de mai multe aspecte, este posibil ca aceasta sa dureze maxim trei ore. De fapt, intre una si trei ore dureaza incinerarea umana.

Asadar, acestea fiind spuse, din cauza faptului ca exista din ce in ce mai putine locuri de veci, in ultimii ani auzim tot mai des cazuri ca persoanele decedate au fost incinerate. Familiile indurerate vor primi cenusa decedatului intr-o urna, pe care o vor putea pastra acasa drept amintire.

0 Shares
You May Also Like