Mesajele text si e-mail pe iPhone

Mesajele text si e-mail pe iPhone

0 Shares
0
0
0

Mesajele text si e-mail pe iPhone
Pentru introducerea textului, iPhone a implementat o tastatura virtuala, pe touch-screen. Aceasta are spell-checking (verificarea ortografiei automate) si corectie, capabilitati de prezicere a cuvintelor ce urmeaza a fi tastate (dupa introducerea primelor litere) si un dictionar  dinamic ce poate invata cuvinte noi.

Tastatura poate sa prezica ce cuvant urmeaza a fi tastat de catre utilizator si il poate completa instantaneu, fara ca utilizatorul sa fie nevoit sa tasteze toate literele ce compun acest cuvant.

De asemenea, tastatura poate corecta apasarea accidentala a anumitor taste sau litere care nu au ce cauta intr-un anumit cuvant, etc.

Nu uita, indiferent la ce anume folosesti telefonul acesta trebuie sa fie in stare impecabila deci daca esti in cautarea unei huse iPhone originale, cu garantie de la producatori, viziteaza Accesoriigsm.ro.

Pentru o utilizare mai usoara la iPhone tastele sunt putin mai mari si spatierea este si ea rezonabila atunci cand va aflati in modul landscape, care este suportat insa doar de un numar limitat de aplicatii.

[adsenseyu1]

Atingerea unei sectiuni de text pentru un timp scurt, activeaza magnifying glass (lupa), permitand userilor sa plaseze cursorul in mijlocul textului existent. Tastatura virtuala poate fi acomodata pentru un numar de 21 de limbi, inclusiv cu recunoasterea caracterelor pentru limba chineza.

Caracterele alternative cu accente (de exemplu literele din alfabetul altor limbi) si emoticoanele (emoji) pot fi tastate de la tastatura prin apasarea tastei 2 secunde si selectarea unui caracter alternativ in meniul pop-up.

Update-ul 3.0 a adus si suport pentru functiile cut, copy sau paste pentru text, ca si extinderea suportului pentru modul landscape in cadrul mai multor aplicatii. Pe iPhone 4S si cele mai noi, Siri are si optiunea de dictare inclusa.

E-mailul si mesajele text.

iPhone este prevazut cu un program de e-mail ce suporta standardul HTML (html email) si permite userului sa ataseze fotografii mail-ului sau diferite fisiere in format PDF, Word, Excel si Powerpoint, precum si sa vizualizeze continutul acestor fisiere pe ecran.

Platforma MobileMe a celor de la Apple ofera optiunea de push-email, ce emuleaza functionalitatea foarte populara  a solutiei de e-mail de pe device-urile BlackBerry, pentru o subscriptie anuala.

Yahoo ofera un serviciu free de push-email pentru iPhone.Standardele IMAP (desi nu Push-IMAP) si POP3 sunt de asemenea suportate, inclusiv Microsoft Exchange si Kerio Connect.

[adsenseyu1]

La primele versiuni de iPhone firmware, acest lucru se realiza prin deschiderea IMAP-ului pe serverul de Exchange. Apple a licentiat de asemenea si Microsoft ActiveSync si suporta platforma (inclusiv push-email), incepand cu firmware-ul 2.0.

iPhone-ul va sincroniza e-mailurile si setarile contului prin aplicatia de e-mail, Microsoft Outlook si Microsoft Entourage sau poate fi configurata manual din setarile device-ului. Programul de e-mail poate accesa aproape orice tip de cont IMAP sau POP3.

Mesajele text sunt prezentate in mod cronologic intr-un mailbox cu format similar mail-ului, ce plaseaza toate fisierele text (mesajele) intr-un singur loc, impreuna cu reply-urile. Mesajele text sunt afisate in forma de balonase de text (speech bubbles) in mod similar cu iChat, sub numele fiecarui recipient in parte.

iPhone are suport pentru mesaje e-mail incorporat, pentru forwarding, drafturi si poze efectuate cu webcam-ul intern, atasate automat la e-mail. Suportul pentru sms multi-recipient a fost adaugat o data cu update-ul de software 1.1.3, iar cel pentru MMS o data cu update-ul 3.0, dar acestea nu erau prezente pentru prima generatie de iPhone.

0 Shares
You May Also Like