Istoria de cafea in diferite tari si beneficiile acesteia.

Istoria de cafea in diferite tari si beneficiile acesteia

0 Shares
0
0
0

Comertul si cultivarea cafelei au inceput pe Peninsula Arabica. In secolul al XV- lea, cafeaua a fost produsa in Yemen, care era atunci un district arab. In secolul al XVI- lea, cafeaua a devenit faimoasa in Egipt, Turcia, Persia si Siria.

In plus, turistii europeni din estul apropiat au adus povestea unei bauturi negre. Pana in secolul al XVII- lea, aceasta bautura neagra a devenit populara in Europa cu numele de cafea.

Apoi, pana la mijlocul secolului al XIX- lea, cafeaua a devenit cea mai importanta marfa din comertul mondial. La inceput, cafeaua era o bautura de demnitate si numai comunitatea de inalta clasa isi putea permite sa bea cafea.

Pana la mijlocul secolului al XVIII- lea, comunitatea de clasa inferioara si de mijloc a inceput sa consume cafea crezand ca este o bautura foarte energizanta. In 21 st secol, oamenii se bucura de cafea intr-un mod diferit, astfel ca unii isi beau cafeaua dimineata, altii seara inainte de a se pune la somn, altii inainte de a merge la servici, etc.

In prezent, veti gasi multe lanturi de cafea deschise la fiecare colt al strazii, unde oamenii se vor simti confortabil, se vor relaxa sau vor presta munca. In zilele noastre, cafenelele au devenit un al doilea birou al nomazilor digitali sau al persoanelor care lucreaza online.

Ei bine, in ceea ce priveste cafeaua si consumul de cafea s-au realizat multe studii, si s-a constatat ca aceasta are o multime de beneficii, asa ca este firesc faptul ca oamenii isi comanda cafea online, sau isi cumpara de fiecare data cafea cand ajung intr-un magazin de cafea.

Cafeaua este buna pentru sistemul reproducator

Un studiu efectuat in 2011 sugereaza ca consumul regulat de cafea poate reduce riscul de aparitie a cancerului de prostata la barbati cu 20%. Un alt studiu a constatat ca femeile care au baut patru cesti de cafea sau mai mult pe zi si-au redus riscul de a dezvolta cancer endometrial cu 25%.

Cafeaua este un sportiv al performantei atletice

In timp ce sportivii stiu ca cafeaua este un amplificator de performanta pentru generatii, stiinta o confirma acum. Cofeina functioneaza in doua moduri pentru a imbunatati performantele atletice:

  1. Ridicheaza metabolismul.
  2. Creste oxidarea acizilor grasi si mobilizeaza acizii grasi din tesuturile grase.

Cat de multa cafea trebuie sa bei pentru a imbunatati performantele atletice? Un studiu citat in Men’s Journal spune ca 6 mg per .45 kilograme de greutate este ideal. Sunt cam doua cesti daca cantariti 70 kg. Acelasi articol mentioneaza ca, cafeaua consumata in cantitati ideale a sporit cu 6% productia de muschi in picioare.

Desigur, exisa un lucru prea bun si oamenii de stiinta continua sa fie atenti sa nu bea prea multa cafea sau sa-l incarce cu prea multa cantitate de zahar. Unul dintre motivele pentru care punem prea mult zahar in cafea este ca, uneori, cafeaua poate avea un gust amar. Exista doua moduri in care puteti face o ceasca mai putin amara de cafea:

  1. Boabele de cafea Arabica sunt mai putin amare decat boabele de cafea Robusta. Alegeti un amestec Arabica daca gasiti boabele de cafea Robusta prea amare pentru gustul dumneavoastra.
  2. Utilizati o masina de cafea de calitate care extrage cafeaua in cantitati potrivite si la temperatura potrivita pentru o ceasca de cafea.
0 Shares
You May Also Like