Iphone 5 – design si hardware

Iphone 5 – design si hardware

0 Shares
0
0
0

Iphone 5 – design si hardwareInca de la lansare, cei de la Apple au tinut sa scoata in evidenta calitatea constructiei noului iPhone 6, printr-o conferinta de presa speciala, dedicata. Frame-ul folosit la versiunile precedente a beneficiat de un design nou si de folosirea aluminiului ca element de constructie principal. iPhone 4 si iPhone 4 S foloseau otel inoxidabil in loc de aluminiu.

Iphone 5 este cu 18% mai ingust si cu 20% mai usor si are un volum cu 12% mai mic decat predecesorul sau, iPhone 4S. Corpul de aluminiu are o grosime de doar 7.6mm. In Septembrie 2012, la conferinta Apple, compania a sustinut ca era cel mai ingust telefon din lume, desi acest lucru era clamat si de catre concurenta chineza prin cei de la Oppo Finder.

Hardware.

[adsenseyu1]

iPhone 5 foloseste un System on Chip (SoC), numit si Apple A6. Acest soc este compus dintr-un procesor dual core de 1.3 Ghz, 1Gb capacitate de memorie RAM si un tri-core PowerVR SGX 543MP4 pe post de chipset grafic, ce ruleaza la o viteza de 266 mhz.

Memoria de pe iPhone 5 este una de tip DDR2 la 1066 megahertzi si a fost dublata, de la 512 mb la 1Gb. Capacitatile de stocare sunt fixe, de respectiv 16, 32 sau 64 GB, in acelasi fel ca si la iPhone 4S. Memory-cardurile de tip plug-in nu sunt suportate.

Optiunile de culoare sunt negru si alb, din nou exact ca si la predecesorul 4S. iPhone 5 beneficiaza de o camera foto noua, constituind un upgrade harware major fata de modelele precedente.

Aceasta are o capacitate de 8 megapixeli ca si la iPhone 4S, dar are o performanta low-light (in conditii de luminozitate scazuta) mult mai buna, precum si o captura foto mai rapida cu aproximativ 40%. Camera frontala, care poate fi accesata prin aplicatia FaceTime, are o rezolutie mai mica, de 1.2megapixeli.

Acumulatorul reincarcabil este pe baza de lithium-ion cu o capacitate totala de 1440 mili amperi(mAh) si este inclus in constructia smartphone-ului, neputand fi schimbat sau inlocuit de catre useri.

[adsenseyu1]

Acesta are un rating de 225 de ore in modul stand-by si aproximativ 8 ore de convorbire continua. Exista 3 modele ale acestui telefon, disponibile pe piata: unul ce suporta standardul CDMA si doua versiuni GSM.

De aceea, trebuie sa aveti in vedere ca nu toate device-urile iPhone 5 vor putea functiona in fiecare tara sau regiune, iar inainte de achizitionare, trebuie sa va documentati cu privire la standardele folosite de catre retelele de telefonie mobila din zona sau tara in care locuiti.

In ceea ce priveste sim-ul folosit, iPhone 5 a trecut la implementarea asa numitului nano-sim, care este mai mic decat micro-simul sau sim-ul normal cu care ne-am obisnuit deja pe telefoanele mai vechi, asa cum ar fi iPhone 4 sau iPhone 4S.

In bechmark-uri, iPhone 5 a obtinut scoruri foarte bune, fiind de 2 ori mai rapid (cu aproximatie), decat iPhone 4S, daca vorbim de bechmark-urile generale, iar in cele grafice a fost cu aproximativ 50% mai rapid.

Daca sunteti in cautare de huse iPhone sau alte accesorii pentru acest device, puteti intra pe magazingsm.ro.

0 Shares
You May Also Like