Gorilla Glass pentru geamuri de protectie

Gorilla Glass pentru geamuri de protectie

0 Shares
0
0
0

Geamul de protectie este primul lucru la care trebuie sa va ganditi in situatia achizitionarii unui smartphone de ultima generatie.

Daca la celelalte componente nu trebuie sa va ganditi ca reprezinta o prioritate 0, geamul de sticla protectiv este obligatoriu inca de la achizitionarea telefonului. Fie ca este montat de vanzator, fie de o alta firma specializata este necesar sa realizati acest lucru imediat dupa achizitionare.

Una din marcile cele mai fiabile si totodata foarte cunoscuta la nivel mondial este marca Gorilla Glass produsa de americanii de la Corning INC. Aceasta sticla este considerata a fi printre cele mai rezistente tipuri de sticle din lume, care sunt folosite in foarte multe industrii.

Desi aceasta sticla Gorilla Glass a aparut pe la inceputul anilor 1960, aceasta a devenit foarte cunoscuta, doar dupa ce a inceput colaborarea cu Apple. Steve Jobs a vrut pentru dispozitivele iPhone un ecran foarte rezistent din sticla, in locul unuia din plastic.

Primul smartphone care se lauda cu protectie Gorilla Glass, a fost un model de Iphone. Pana la producerea acestui iPhone cu protectie Gorilla Glass, aceasta tehnologie era folosita doar in anumite industrii, precum cea auto, aeronautica sau cea farmaceutica.

De ce este Gorilla Glass atat de speciala?  In mare parte datorita rezistentei la zgarieturi si impacturi foarte dure. Compania Corning s-a evidentiat printr-un produs special de sticla de tip alcaliu. Marile avantaje ale acestui tip de sticla il reprezinta faptul ca este subtire , usor si mai ales pentru ca are o mare rezistenta la avarieri.

Unul din ultimele produse este Gorilla Glass 3. Acesta este mult mai subtire decat predecesorii sai, avand o mare rezistenta la zgarieturi si o vizibilitate redusa a zgarieturilor aparute pe ecran.

Desi Apple a propus primul asocierea Gorilla Glass cu smartphone-urile, compania americana care produce aceasta sticla, nu face parte din lista oficiala de clienti.  Insa compania Corning colaboreaza cu numeroase branduri, cum ar fi Microsoft, HTC, LG, Motorola, Samsung, dar si HP, Dell, Lenovo, Acer, Assus, etc. in total colaborand cu 33 dintre acestea.

Samsung este una din companiile care si-a propus sa depaseasca tiparele la fiecare aparitie a unui nou dispozitiv, optand de fiecare data pentru Gorilla Glass.

Geam de protectie Gorilla Glass are an de an imbunatatiri, se fabrica produse tot mai rezistente si totodata mai subtiri si usoare. Pentru notebook-uri a fost lansata special Gorilla Glass NBT, respectiv tehnologia touchscreen, care promite o rezistenta de 9-10 ori mai mare la avarieri decat ecranul clasic.

Analizand toate aceste elemente legate de Gorilla Glass apare totusi  o intrebare: De ce sa aplici o folie de protectie unui telefon cu ecran Gorilla Glass? Raspunsul vine tot de la Apple, primii care au folosit acest acest tip de sticla.

Acestia testeaza acum un nou ecran de safir, considerat a fi chiar mai rezistent in cazul unor zgarieturi, chiar daca Gorilla Glass ofera o protectie de doua ori mai buna decat safirul impotriva loviturilor. Totusi pentru maxim de protectie trebuie adaugata si o folie de protectie. Aceasta protejeaza de amprente si praf si ofera si alte avantaje completand cu un real succes sticla Gorilla Glass.

0 Shares
You May Also Like